Početna Sport Odbojka: “Vojvodina” povela u finalu plej-ofa

Odbojka: “Vojvodina” povela u finalu plej-ofa

0

Odbojkaši “Vojvodine NS seme”, sinoć su u Maloj sali Spensa, pred oko 750 gledalaca, u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige, pobedili ekipu “Crvene zvezde” rezultatom 3:0 (25:21, 25:22, 25:17).

– Čestitam Novosađanima na zasluženoj pobedi. Pokazali su veću želju i to je bilo presudno. Ali, ništa nije gotovo, ima još mnogo da se igra, ovo je tek početak. Imamo šanse u Novom Sadu, jer u finalu je sve moguće. Nama preostaje da se bolje pripremimo za drugi duel – rekao je igrač “Crvene zvezde” Aleksandar Gmitrović.

Igrač “Vojvodine” Miran Kujundžić izjavio je posle utakmice da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu, ali je priznao da su prva dva seta bila “čupava”.

– Imali smo veliku želju i to se na terenu videlo. Cele godine smo radili i pripremali se za ovo. Ima još dosta da se igra i opuštanja nema. Moramo još više da se potrudimo da dođemo do prednosti od 2:0, jer oni su u Beogradu još jači. Neće biti lako, ali mi idemo dalje samo jako – rekao je prvotimac “Vojvodine NS seme” Miran Kujundžić.

Trener Beograđana Dragan Kobiljski je ocenio da su njegovi igrači morali da igraju mnogo bolje.

– Nama je nedostajala želja i ušli smo u igru nonšalantno protiv ekipe koje je igrala najkonstantnije cele sezone. “Vojvodina” je prebrodila početnu krizu, došla je do svoje igre i mi smo teže izlazili na kraj sa tim. Pokušaćemo da se spremimo za ponedeljak i da budemo odlučniji – izjavio je trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Nedžad Osmankač rekao je da je ovakav rezultat dobar za početak serije, ali da je bilo grešaka koje se moraju ispravitia.

– Momci su prevazišli krizne momente i vratili su se na pravi kolosek posle početnog zaostatka. Nije bilo lako i zato je pobeda još važnija. Ali, to je tek početak, sada se moramo spustiti na zemlju i spremiti još bolje i jače za naredni susret. Očekujem da u sledećoj utakmici i mi i “Zvezda” podignemo nivo igre – kazao je Nedžad Osmankač.

Druga utakmica se igra u ponedeljak, 17. aprila, u Maloj sali Spensa, od 17.30 sati, a ulaz je besplatan. Titulu osvaja ekipa koja prva ostvari tri pobede. Treća utamica igraće se u Beogradu, kao i eventualna četvrta, dok bi domaćin majstorice (ukoliko do nje dođe), opet bio Novi Sad.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook