Početna Sport Odbojkaši Srbije i Italije odmeriće snage danas na Spensu

Odbojkaši Srbije i Italije odmeriće snage danas na Spensu

0

Serbia's players celebrate victory over Brazil

Odbojkašima Srbije i Italije potrebna je po jedna pobeda kako bi osigurali nastup na završnom turniru šestorice Svetske lige u Rio de Žaneiru.
Srpski i italijanski odbojkaši vodiće žestoku borbu u Spensu i Pioniru.

Danas u Novom Sadu i u nedelju u Beogradu će u međusobnim duelima najverovatnije odlučiti o drugoplasiranoj ekipi A grupe. U meču gde neće biti mesta bilo kakvom iznenađenju, jer se ekipe izuzetno dobro poznaju, odlučiće trenutna inspiracija, kao i mnogo puta do sada kada su ovi rivali u pitanju.

Ono što je izvesno je to da sve poklonike odbojkaškog sporta u zemlji očekuju dve nove poslastice jer timovi pripadaju samom svetskom vrhu. Novi Sad i Beograd su se do sada mnogo puta pokazali kao odlični domaćini, očekuju se pun Spens i pun Pionir i podrška publike koja daje pobednički impuls izabranicima selektora Nikole Grbića.

“Naš cilj je i dalje da unapređujemo igru. Evidentno je da napredujemo iz vikenda u vikend i o tome samo razmišljamo. Što se tiče utakmica, idemo korak po korak, sada nam je u mislima samo prvi meč sa Italijom. Pripremamo se i trudimo da podižemo formu kako bismo na finalnom turniru bili na najvišem nivou”, rekao je selektor Grbić.

Kapiten Dragan Stanković ističe da u mečevima predstojećeg vikenda nema tajni jer se ekipe odlično poznaju i da će presudni faktori biti motiv i želja za pobedom.

“Odlično se poznaju naše reprezentacija i ne može da bude tajni, pre svega zato što smo se dosta puta sastajali, a i gotovo naša čitava reprezentacija je igrala ili igra u italijanskim klubovima. Prvu pobedu u ovoj Svetskoj ligi ostvarili smo baš u Italiji i dobro znamo šta nas čeka danas i u nedelju i koliki je ulog u tim mečevima. Sa dve eventualne pobede ovog vikenda bismo osigurali plasman na finalni turnir, a nadam se da ćemo interkontinentalnu fazu završiti s četiri vezana trijumfa. Veoma smo blizu ponovnog odlaska u Brazil i želimo nove pobede, ali i stvaranje pobedničkog mentaliteta u reprezentaciji jer će nam to mnogo koristiti u završnici”, rekao je Stanković.

Selektor Italije Mauro Beruto podelio je ovogodišnju Svetsku ligu u dav dela, kada je u pitanju nastup njegove reprezentacije.

“Pre početka takmičenja sam rekao da je za nas ovogodišnja Svetska liga u dva dela. Prvi deo, sa uslovno rečeno lakšim mečevima, gde se ekipa još skuplja i uigrava i drugi deo gde dočekujemo Brazil, pa idemo u Srbiju i Brazil. Već smo odigrali s Brazilom i bilo je prelepo u Rimu, gde je atmosfera bila sjajna i gde smo došli do pobede, ali u drugom susretu smo imali problem da potvrdimo dobru igru iz prvog meča. Baš zbog tog teškog rasporeda, za nas je finalni turnir već počeo i nadam se da ćemo biti među tri tima iz naše grupe koji će igrati u završnici. Kroz jake mečeve napredujemo, zbog sistema takmičenja, i nadam se da ćemo biti u željenoj formi u završnici Svetske lige”, rekao je Beruto.

Travica: Srbija je odlična

Kapiten i tehničar reprezentacije Italije Dragan Travica veoma uvažava srpske odbojkaše, a žali da u dobroj atmosferi njegov tim pokaže sve šta ume.

“Očekuju nas dve teške utakmice, uostalom kao i uvek kada igramo sa Srbijom. Srbija ima odlične igrače i pripada svetskom vrhu, a mislim da ima potencijal da bude još bolja. Za nas je najvažnije da rastemo iz meča u meč i jedino kroz teške utakmice možemo da dostignemo vrhunac jer nema mnogo vremena za napredak kroz treninge. Puni smo energije i želimo da pružimo najbolju moguće partije u ova dva meča”, istakao je Travica.

Autor: Dnevnik
Foto: ossrb.org