Početna Sport Odbojkaši Vojvodine bez titule u Kupu, Partizan odbranio trofej

Odbojkaši Vojvodine bez titule u Kupu, Partizan odbranio trofej

0

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da osvoje Kup Srbije.

Trofej Kupa odbranio je Partizan koji je u Ubu savladao Vojvodinu sa 3:2, po setovima 21:25, 25:22, 18:25, 25:19 i 15:7, posle 132 minuta igre.

Gledaoci su imali priliku da prate sjajnu odbojkašku predstavu, u kojoj se za nijansu bolje snašao Partizan.

Obe ekipe ušle su pomalo stegnuto u uvodni set, što je donelo nekoliko grešaka, koje su uticale na to da rezultat bude izjednačen. Nije dugo vremena trebalo da se i jedni i drugi opuste, što je donelo istinsku borbu za svaku loptu i svaki poen. Prvo uzbuđenje viđeno je pri rezultatu 10:10, kada je Partizan uspešnim napadom Luke Tadića i greškom rivala poveo sa 12:10.

Ipak, nije dugo potrajalo to vođstvo Beograđana, jer je Vojvodina ubrzo, preko Mehića i Parapunova, uz uspešan blok Simića, povela sa 17:14. Ovo je ujedno bio i presudni momenat u prvom setu, pošto je aktuelni šampion Srbije do kraja vešto čuvao stečeno vođstvo i sa 25:21 poveo sa 1:0.

Na krilima sjajne igre iz prvog seta, Novosađani su nastavili sa agresivnom igrom, kako u odbrani tako i u napadu. Na taj način su izabranici Slobodana Boškana najpre poveli sa 5:3, pa sa 10:7 i 15:12. Međutim, nije se predavala ekipa Bojana Janića i pored raspoložene igre rivala. Batak i Bjelica su uspešnim blokovima, uz odličnu igre ostatka tima, napravili seriju od 4:0 i preokrenuli rezultat u svoju korist (16:15). Beograđani su u završnici samo potvrdili bolju igru, povećali vođstvo i sa 25:22 stigli do izjednačenja.

Ništa manje nije bilo zanimljivo u trećem setu. Partizan je bolje otvorio ovaj period i odmah je stekao četiri poena prednosti (8:4). Imala je Vojvodina spreman odgovor i odmah je poenima Petra Krsmanovića stigla do izjednačenja. Prava rezultatska klackalica viđena je sve do rezultata 13:13, kada je na liniju stao David Mehić, koji je odličnim servisima, uz tri vezana asa, omogućio svojoj ekipi da povede sa 18:13. Pokušao je Partizan u završnici da uhvati korak za rivalom, ali je Vojvodina bila dovoljno koncentrisana i sa 25:18 ponovo povela.

Nakon izjednačenog uvoda u četvrtom setu, prošlogodišnji pobednici Kupa Srbije su preciznim serivisima Bjelice i Mrdaka, ali i sigurnom igrom ostatka ekipe, stigli do vođstva od 14:9. Pokušala je Vojvodina da smanji zaostatak, ali kad god je bila blizu, Partizan bi podizao nivo igre. Sve to uticalo je na to da crno-beli po drugi put dođu do izjednačenja i izbore taj-brejk.

Čitavo finale stalo je u odlučujući peti set. Partizan je bio agresivniji na startu i poveo je sa 3:1, pa sa 5:3 i 7:4. Nisu se na tom zaustavili Beograđani i u potpunosti su zaustavili rivala. Odličan je bio Mandić na servis liniji, a njegovi saigrači u odbrani i napadu. Tako je Partizan stigao do čak sedam meč lopti i odmah iskoristio prvu za drugi uzastopni trofej Kupa Srbije.

Izvor: 021.rs
Foto: OSS