Početna Sport Odbojkaši Vojvodine ispali iz CEV kupa

Odbojkaši Vojvodine ispali iz CEV kupa

0

Odbojkaši Vojvodine ispali su iz CEV kupa, pošto su od Hahinga poraženi i u revanš utakmici šesnaestine finala rezultatom 3:1.

Optimizam koji je vladao u ekipi Vojvodine pred revanš u Novom Sadu pokazao se neopravdanim. Delovalo je da se poraz od 3:2 u prvom meču uzeo lakonski i da su “crveno-beli” računali da će utakmica na domaćem terenu i pred domaćom publikom biti znatno lakša.

Da to neće biti slučaj pokazalo se već u prvom setu. Timovi su igrali izjednačeno, igrači su bili na visokom nivou, ali je iskustvo u timu Hahinga presudilo da povedu, osvajajući prvi set sa 30:28.

To je podiglo samopouzdanje gostiju, koji su sa dobrom igrom nastavili i u drugom setu, koji uzimaju sa 25:22. U tom momentu je već bilo izvesno da Vojvodina mora da dobije naredna tri seta kako bi uopšte dobila priliku da se u zlatnom setu izbori za narednu rundu takmičenja.

Konačno, igrači Vojvodine su zaigrali u trećem setu, što je bio slučaju i u prvom meču u Nemačkoj. Izabranici Duška Nikolića su već na startu poveli sa 7:1 i praktično odlučili kome će pripasti taj set. Bez većih problema su priveli set kraju, pri rezultatu 25:19. Krenula je Voša dobro i u četvrtom setu, i kako su u jednom momentu imali vođstvo od 19:16, delovalo je da će se Novosađani izboriti sa pritiskom i da će se u potpunosti vratiti u meč.

Međutim, to se nije dogodilo. Ponovo su odbojkaši Hahinga podigli svoju igru, izjednačili i potom preokrenuli rezultat, posle čega su priveli meč kraju osvajajući poslednji set sa 25:23.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay