Početna Sport Odbojkaši Vojvodine odbranili titulu prvaka Srbije!

Odbojkaši Vojvodine odbranili titulu prvaka Srbije!

0

Titula stiže u Novi Sad. Vojvodina NS seme je stari-novi šampion Srbije! Osamnaesti ukupno, a peti uzastopno zlatni biser nanizali su crveno-beli, pošto su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa savladali ekipu Partizana u neverovatno uzbudljivom meču.

Novosađani su dobro otvorili meč i poveli 7:5. Međutim, blokom je domaćin došao do izjednačenja (7:7), a onda je iskoristio greške gostiju i na tehnički tajm-aut otišao sa dva poena viška. Imali su crno-beli u završnici i 20:15, ali je posle serije sjajnih servisa Borisa Buše izjednačila – 20-20. Nije Vojvodina iskoristila ovu priliku da okrene prvi set i posle nešto lošije organizacije i realizacije prepustila protivniku vođstvo u ovom meču od 1:0.

Dosta bolje i koncentrisanije odigrala je Vojvodina drugi period utakmice, ali je opet imala i trenutke oscilacija. Prednost od 12:9 na tehničkom tajm-autu ispustili su crveno-beli posle nekoliko grešaka i dobrog bloka rivala. Ipak, na dobar servis Kovačević Novosađani su opet stekli prednost, probudio se i Perić, za njih i Blagojević, pa su gosti završili sigurno set i izjednačili na 1:1.

Veliki broj grešaka, ali slabu igru u bloku i odbrani domaćin je iskoristio da tokom celog trećeg seta čuva prednost. Kod rezultata 15:12 umesto Kovačevića ušao je Bajandić i to je u samom finišu donelo boljitak. Dobar servis Bajandića, te kontra Perića doneli su Vojvodini izjednačenje. Međutim, ni tu priliku Novosađani nisu iskoristili na pravi način. Loš prijem i ponovo konfuzija u polju samo su olakšali crno-belima da posle dobrog servisa stave tačku na ovaj set za vođstvo od 2:1.

Mirnije, konkretnije, upornije i pre svega agresivnije odigrali su Novosađani četvrti set. Od starta su nametnuli ritam i do kraja dodatno povećavali prednost za ubedljivo rešen ovaj deo meča, koji im je doneo taj-brek.

U petom setu motivacija, sigurnost i kvalitet bili su na strani Vojvodine, koja je tako završila finalnu seriju za odbranu titule.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay / Logo OK Vojvodina