Početna Sport Odbojkaši Vojvodine poraženi u Fridrihshafenu

Odbojkaši Vojvodine poraženi u Fridrihshafenu

0

Odbojkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju Fridrihshafenu sa 3:2 u setovima, u grupnoj fazi Lige šampiona.

Nijanse su odlučivale pobednika i šampionu Srbije nedostajalo je malo da dođe do prve pobede u najelitnijem evropskom odbojkaškom takmičenju, ali će ovog puta morati da se zadovolji jednim osvojenim bodom.

Novosađani su startovali dobro, došli do vođstva, da bi stigli i do prednosti od 24:20. Međutim, nesigurnost je dovela do toga da se domaćin vrati na samo poen zaostatka, ali je Kovačević odlično reagovao i doneo crveno-belima vođstvo od 1:0 (25:23).

U nastavku je protivnik mnogo bolje servirao, poremetio prijem Novosađana i brzo stekao zavidnu prednost. Pokušali su tokom ovog perioda crveno-beli da se približe, ali je nešto malo uvek nedostajalo, te je Fridrihshafen izjednačio na 1:1 (25:18) u setovima.

U trećem setu Vojvodina je ponovo briljirala i brzo stekla prednost od 15:9, koju je do kraja čuvala, te set privela kraju pri vođstvu od 25:17.

Borba je bila u egalu u četvrtom setu. Domaćin je poveo, ali se Vojvodina vratila i igralo se poen za poen, sve dok kratka nepažnja nije koštala Novosađane, pa su odbojkaši Fridrihshafena poveli sa 20:17. Prednost su čuvali, te su do izjednačenja u setovima došli osvajanjem četvrtog dela igre sa 25:0.

Imali su prednost crveno-beli u petom setu od 9:6, ali je Fridrihshafen okrenuo, pa je u igri poen za poen presudilo iskustvo domaćina. Fridrihshafen je do pobede došao slavljenjem u petom setu sa 15:13.

Novosađani će u narednom kolu 11. februara ugostiti Zaksu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay