Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” pretrpeli težak poraz

Odbojkaši “Vojvodine” pretrpeli težak poraz

0

12687885_10153437900508226_2834808457491298612_n

Odbojkaši “Vojvodine NS seme” ostali su u šoku i neverici na kraju utakmice polufinala Kupa Srbije. To je bio udarac ne samo za njih, nego i za mnoge druge koji su bili u sali. Čini se da ni sama ekipa “Mladog radnika” nije bila svesna šta je uradila, pošto je u tom duelu napravila pravu senzaciju savladavši apsolutnog favorita sa rezultatom 3:2.

No, za šamar koji su primili najviše su krivi Novosađani, koji su najpre dominirali, a onda stali i dozvolili protivniku iz nižeg ranga da napravi totalni preokret. Šta će doneti ovo veliko razočarenje i neuspeh, ostaje da se vidi u danima koji slede.

Istina, prvi deo utakmice nije ni najmanje nagovestio da bi se takvo iznenađenje moglo desiti. Crveno-beli su odlično počeli, odvojili se još pre tehničkog tajm-auta, bili u svemu daleko iznad rivala, vodili 16:7, 19:8, a onda stavili tačku na 25:14.

Koliko su kontrolisali situaciju govori i činjenica da su imali preko 80 odsto uspešnosti u napadu. Požarevljani su bili potpuno inferiorni, a sličan scenario odvijao se i u nastavku. Lako su stigli do 2:0, čak su i u trećem setu imali vođstvo od 9:5, ali nakon toga su stali i dozvolili hrabrom domaćinu da se razigra.

Nisu imali igrači Mladog radnika šta da izgube, pa su igrali i iznad 100 odsto svojih mogućnosti. Kada su poveli 20:16, probao je trener Kozić da popravi situaciju izmenom na prijemu, pa je umesto Nikolića ušao Mehić. No, ni to nije mnogo pomoglo, jer je škripalo i na drugim mestima. Poveo je “Mladi radnik” 24:18, a onda je poen kasnije u igru ušao Petar Premović i stao na servis. Pokazalo se to pravim potezom, jer je mladi korektor sjajnim servisom poveo ekipu do velike serije i preokreta na 25:24.

Malo je falilo u tim momentima da sve bude gotovo i da “Vojvodina” izbegne veliko razočarenje i udarac. Međutim, domaćini su bili uporni, borbeni, te su iskoristili 11. meč loptu i smanjili vođstvo gostiju na 2:1 – 31:29. Ponovo je u četvrtom setu zaigrala startna postava Novosađana, koja je i dalje delovala melanholično, bez dovoljno energije, a kasnije izmene očigledno su bile zakasnele, jer niko nije mogao zaustaviti zahuktalog domaćina. Ušlo se tako u peti set, u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu, a više želje i elana imao je “Mladi radnik” za konačno veliko iznenađenje.

– Čestitam “Mladom radniku” na pobedi. Mi smo relativno lako dobili prva dva seta, imali smo kontrolu i u jednom delu trećeg, čak se vratili iz nemoguće situacije, ali tu smo stali. Mislim da je presudila veća želja. Iz ovog treba izvući pouke, treba prespavati i razmisliti šta i kako dalje – istakao je trener Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.

U drugom polufinalu Crvena zvezda je savladala Novi Pazar 3:0, a finale je na programu danas u 18 časova.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: OK Vojvodina/Facebook