Početna Sport Odbojkaši “Vojvodine” šampioni Srbije

Odbojkaši “Vojvodine” šampioni Srbije

0

Odbojkaši “Vojvodine NS Seme” osvojili su 14. titulu prvaka Srbije, prvu posle 2007. godine, pošto su u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije savladali “Crvenu zvezdu” sa 3:2 u pobedama.

“Vojvodina” je juče, u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu, u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije pobedila “Crvenu zvezdu” sa 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 21:25, 25:19 i 15:9, posle 136 minuta igre.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je pobednički pehar Čedomiru Stankoviću, kapitenu “Vojvodine”.

U fantastičnoj atmosferi, igrači obe ekipe priredili su pravi spektakl za ljubitelje odbojke i odigrali sjajan meč dostojan borbe za titulu, da bi na kraju zasluženo slavila “Vojvodina NS Seme”.

– Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije. Izgledalo je kao da smo igrali iz inata, jer bilo je mnogo onih koji su nas osporavali zbog naše mladosti i neiskustva. Pokazali smo da možemo da odigramo najbolje kada je najvažnije i da se posle 10 godina ponovo radujemo tituli u Novom Sadu – istakao je David Mehić, primač “Vojvodine NS Seme” i najbolji igrač pete utakmice.

– Teško je bilo šta reći posle pet mečeva. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh, jer su svi već videli “Zvezdu” na tronu. Presrećan sam, jer smo zaslužili ovo slavlje – rekao je Čedomir Stanković, kapiten i bloker “Vojvodine NS Seme”.

– Dvorana je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na mladost. Junački su sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i Gradu – naglasio je Nedžad Osmankač, prvi trener “Vojvodine”.

– Čestitam “Vojvodini” na zasluženo osvojenom trofeju, ali i svim igračima “Crvene zvezde” na fantastičnoj borbi. Imali smo svoje šanse za kojima moramo da žalimo, a ovim novim “klincima” u klubu želim mnogo uspeha u narednoj sezoni – kratko je ispričao Nikola Munćan, kapiten i bloker “Crvene zvezde”.

– Zasluženo je pobedila “Vojvodina”, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Imamo za čim da žalimo, ali krećemo u novu sezonu sa novim ciljevima. Čestitke “Vojvodini”, igračima i stručnom štabu na osvojenom peharu – zaključio je Dragan Kobiljski, prvi trener “Crvene zvezde”.

Izvor: RTV
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook