Početna Sport Odbojkaši Vojvodine savladali Mladi radnik

Odbojkaši Vojvodine savladali Mladi radnik

0

Odbojkaši Vojvodine zabeležili su još jednu superligašku pobedu, pošto su u 15. kolu savladali ekipu Mladog radnika 3:0.

Iako je završen u tri seta, bio je ovo ipak uzbudljiv meč, neizvestan u drugom i trećem periodu.

Novosađani su lepo počeli, ovoga puta bez Parapunova, kojeg je dobro zamenio Zečević. Blok Ubiparipa i Krsmanovića doneo je vođstvo od 4:1, ali su se gosti vratili i izjednačili na 6:6. No, as Mehića inicirao je dva poena viška za 10:8, a nastavivši u tom ritmu odbojkaši Vojvodine stigli su i do 12:8. Koncentrisanom, mirnom i sigurnom igrom domaćin je sačuvao vođstvo do kraja i poveo 1:0.

Usledila su nakon toga dva daleko dinamičnija seta, a velika borba posebno je viđena u maratonskom drugom periodu.

Igralo se gotovo sve vreme poen za poen, u nekoliko navrata Mladi radnik imao je vođstvo, pa je tako i prvi stigao do set lopte (24:22). Međutim, izjednačili su crveno-beli, spasili nekoliko set lopti, a kada je Parapunov ušao nakratko odmah je izblokirao i doneo Vojvodini konačno vođstvo.

Borili su se za svaki poen Novosađani, bili maksimalno angažovani u svim elementima, ali su i sa druge strane mreže umeli da uzvrate Požarevljani. Za 2:0, kontru je realizovao Ubiparip.

Sličan drugom bio je i treći set, s tim da su u drugom delu Novosađani dobrim blokom i servisom uspeli da naprave razliku od tri poena (19:16), što je bilo dovoljno da mirnije uđu u završnicu i stave tačku na ovaj meč.

Izvor: 021.rs
Foto: OK Vojvodina