Početna Sport Odbojkaši Vojvodine savladali Zvezdu

Odbojkaši Vojvodine savladali Zvezdu

Odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu u finalu plej-ofa rezultatom 1:3 i revanširali se za poraz u prethodnoj utakmici.

Posle sjajne igre, uz podršku pristiglih navijača, odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu u drugom meču finala, vratili brejk i izjednačili u seriji na 1:1.

Igralo se poen za poen tokom celog prvog seta, domaćin je na sredini ovog perioda imao i četiri poena viška, ali su se gosti vratili i imali svoje šanse. Ipak, nedostajao je Vojvodini bolji servis i prijem, malo više agresivnosti i preciznosti. Servis Nejića u samom finišu doneo je Zvezdi kapitalnu prednost (24:21), koja je realizovala drugu set loptu za vođstvo od 1:0.

No, aktuelni šampion razigrao se u nastavku, smanjio greške, poboljšao servis i napad, ali igru u odbrani. Blok Simića bio je inicijalna kapisla (6:5), nakon toga usledila je serija za 8:5. Još jedan blok (Kovačević), te as Kujundžića doneli su 13:8, a kasnije plus sedam doneli su blok Mehića i servis Vučićevića. Menjao je trener Kukanjac dizače, ali ni to nije pomoglo Zvezdi, pa je Vojvodina, koja je bila u naletu, rutinski privela set kraju – 25:14.

Nastavili su gosti u istom ritmu, raspucali su se i bili bolji u svim elementima. Nošeni podrškom navijača i članova fan kluba, koji su isto stigli u Beograd, brzo su stekli zavidnu prednost posle dobrog servisa Mehića, te napada i bloka Simića. Poigravao se Simić u tim momentima sa rivalom, a majstorski su ga pratili Mehić, Kujundžić, Kovačević, Vučićević, Todorović i Škundrić. Bilo je to dovoljno za 2:1 u setovima.

Iako je Vojvodina povela 10:6 u četvrtom setu, dozvolili su sa nekoliko grešaka Zvezdi da izjednači. Kod rezultata 13:13, posle servisa Kovačevića opet je na scenu stupio raspoloženi Simić i sa dva bloka doneo svom timu prednost od 15:13. Odmah je kontru iskoristio Vučićević, nakon čega je Kovačević poenom iz servisa doneo 17:13. Još jedan blok i bilo je 18:13. U tim momentima izgledalo je kao da se igra u Novom Sadu, jer je sjajna Vošina navijačka grupa dominirala na tribinama.

Bio je to početak kraja za domaćina i slavlje Vojvodine za zasluženu pobedu.

Izvor: OK Vojvodina
Foto: Pixabay