Početna Sport Odbojkaši Vojvodine sigurni protiv Niša

Odbojkaši Vojvodine sigurni protiv Niša

0

Odbojkaši Vojvodine savladali su ekipu Niša, 3:0 u setovima, u petom kolu Superlige Srbije.

Nastavljaju sa pobedama odbojkaši Vojvodine i idu ka odbrani titule šampiona država, ali ima još dosta da se igra.

Rano stečenu prednost crveno-beli su do polovine seta dodatno povećali (12:7), a jedino što je domaćinu pošlo za rukom jeste da do kraja umanji razliku, pa je Vojvodina stavila tačku na set rezultatom 25:22. Opuštanje i veći broj grešaka, omogućili su domaćinu da povede u nastavku, razigra se i da na krilima tog vođstva ozbiljno pripreti šampionu.

Vodio je Niš 8:3, 10:7, ali su gosti tada konsolidovali redove i zahvaljujući dobrom servisu i bloku najpre izjednačili, a zatim i okrenuli. Blokom Simića stigli su Novosađani do 2:0 u setovima.

Iako je Vojvodina imala prednost i do polovine trećeg seta (15:14), ekipa Niša uspela je da okrene (17:15) i tako u završnicu uđe sa dva, a u jednom momentu i sa tri poena viška – 21:18. No, posle dobrog servisa Blagojevića gosti su se primakli na 20:21, a ubrzo posle toga na servis Simića, usledio je blok za izjednačenje, te uspešna kontra Mašulovića za meč loptu 24:23. Odmah je tu priliku iskoristio Blagojević za novu maksimalnu pobedu Vojvodine.

“Nije bilo lako, kao što to izgleda po rezultatu. Namučili smo se da dođemo do tri boda, mislim da smo čak i lošije odigrali nego što mi to možemo. Ali, kvalitet je i to kada i ne ide, uspete da rešite sve u svoju korist”, poručio je posle meča šef stručnog štaba Novosađana Siniša Gavrančić.

Izvor: 021
Foto: Pixabay