Početna Sport Odbojkaši Vojvodine startuju sa pripremama za novu sezonu

Odbojkaši Vojvodine startuju sa pripremama za novu sezonu

0

Odbojkaši Vojvodine, aktuelni državni prvaci, startuju su sa pripremama za novu sezonu.

Zbog epidemiološke situacije pripreme će ovog puta biti znatno drugačije, naglasio je stručni štab novosadskog kluba.

Prema rečima sportskog direktora Slobodana Boškana, ceo svet je u istoj situaciji i tome klub mora da se prilagodi. Iz tog razloga je važno pridržavanje svih propisanih mera, jer se na taj način pazi na ekipu, klub i ljude u okolini.

“Prvi period ćemo provesti napolju, radićemo u manjim grupama, a maksimalno ćemo se truditi da to ne utiče na razvoj forme i napredak ekipe. Sezona će početi, ovako ili onako, i mi je moramo dočekati spremno”, poručuje Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić kaže da su ambicije tima uvek iste, a to su pehari u sva tri domaća takmičenja i što bolji rezultat na evropskoj sceni.

“Pripreme počinjemo onako kako možemo, u skladu sa propisanim merama. Pratićemo situaciju. Što se ekipe tiče, ona je vrlo malo izmenjena. Čubrilo se vratio posle dugo vremena, priključili smo mlade snage Prišića i Bošnjaka, na poziciju libera sa pozajmice stigao je Brborić, ali kostur ekipe je ostao isti”, navodi Gavrančić.

Kapiten Stevan Simić poručuje da svi igrači vrlo dobro znaju kakva je situacija, te da su svesni toga da moraju da se ponašaju odgovorno.

“Pridržavaćemo se svih propisanih mera, moramo se prilagoditi, zbog sebe i zbog drugih. Ima vremena i siguran sam da ćemo biti spremni. Ukoliko sezona počne bez publike sigurno je da neće biti lako, jer svi mi u Novom Sadu volimo da igramo pred našim sjajnim navijačima. No, ostaje da se nadamo da će se zdravstvena situacija smiriti i da do toga neće doći. Očekuje nas sezona puna izazova, u prethodnoj smo ostvarili sve ciljeve, tako da se u novoj očekuje korak više. Ja jedva čekam da počnu utakmice, jer sam bio povređen i poslednji meč odigrao sam u decembru”, ukazuje kapiten tima.

Igrači su dobili preporuke da se drže jedni drugih, da ne šire krug ljudi, da koliko god je to moguće život svedu na treninge i stan. Oni koji su u klupskom domu poštovaće mere obedovanja u malim grupama, držanja distance, održavanja higijene, nošenja maske kada je to potrebno, a svakog dana meriće im se temperatura. Iste mere važe i za gornji deo prostorija kluba, gde se nalazi menadžment.

Izvor: 021
Foto: Pixabay/Logo OK Vojvodina