Početna Sport Odbojkaši Vojvodine sutra protiv Zvezde

Odbojkaši Vojvodine sutra protiv Zvezde

0

Baš kao i prošle sezone i još nekoliko puta u minulih desetak godina, odbojkaši Vojvodine NS seme i Crvene zvezde odlučivaće o tituli šampiona Srbije.
Dve ekipe koje su pokazale najviše ove sezone, uz Novi Pazar, boriće se za najvredniji pehar, a prve dve utakmice igraće se u Novom Sadu u četvrtak od 18 časova i u ponedeljak od 17.30 časova, a obe će biti direktno prenošene na TV.

Treća utakmica igra se u Beogradu 20. aprila, a potencijalne četvrtak i petak 23. i 26. aprila.

U poslednjih nekoliko okršaja u borbama za trofeje Zvezda je bila uspešnija od Novosađana, vezala je čak pet titula šampiona, ali ima nešto što ovu sezonu čini drugačijom u odnosu na sve minule – Vojvodina je posle ligaškog dela bila na prvom mestu i imaće prednost domaćeg terena.

Koliko je ta prednost važna,dovoljno govori i podatak da je prošle sezone upravo peti meč u Beogradu odlučio o peharu.

“O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti reči, naš rivala u finalu veoma dobro zna kako se igraju velike i važne utakmice pošto već pet vezanih sezona osvaja titule. U odnosu na ligaški deo, u plej-ofu su pokazali zavidan nivo forme i to ih je dovelo do finala. Iza nas je dobra sezona i verujemo da je sada prilika da pokažemo ono najbolje što imamo i ne sumnjam da ćemo biti najbolji u finalu. Ne idemo daleko, za sada razmišljamo samo o prvoj utakmici i nadam se da ćemo baš u njoj zablistati i finalnu seriju započeti pobedom”, rekao je kapiten Vojvodine NS seme Čedomir Stanković.

Autor: Dnevnik
Foto: OSS