Početna Sport Odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv subotičkog Spartaka

Odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv subotičkog Spartaka

0

Odbojkaši Vojvodine zabeležili su trijumf u derbiju 17. kola Banka Poštanska štedionica Superlige. Novosađani su sinoć, kod kuće, porazili subotički Spartak sa 3:0, po setovima 25:10, 25:16 i 25:22.

Četa Slobodana Boškana dokazala je sinoć da je spremna za finale Kupa Srbije, koje je na programu 26. februara.

Nije šampion Srbije štedeo rivala u uvodnom setu. Od samog početka je Vojvodina bila i više nego agresivna i dominantna, što će pokazati i krajnji rezultat. Spartak je bio u igri samo do rezultata 6:6, kada su Novosađani ubacili u petu brzinu i počeli da nižu poene u serijama. Najveće zasluge za vođstvo moraju se pripisati Radoslavu Parapunovu, koji je sve vreme nosio svoj tim. Reprezentativac Bugarske je prvi set okončao sa četiri asa i tri uspešna bloka, uz još tri poena iz napada, a Vojvodina je na kraju rivala ostavila na svega 10 osvojenih poena.

Nastavile su popularne lale sa boljom igrom i u drugom setu. Vojvodina je blokom Krsmanovića, uz as servise Simića i Mehića stekla ranu prednost od 8:2, koju je u nastavku samo gradila. Sve do rezultata 17:11, igralo se poen za poen, da bi u tim trenucima Stevan Simić sa tri vezana bloka doveo svoju ekipu na korak od velikih 2:0. Do kraja su Novosađani samo potvrdili odličnu igru i sa 25:16, duplirali su svoje vođstvo.

Treći set doneo je najveću borbu na ovom susretu. Vojvodina je po poznatom receptu iz prva dva seta sigurno ušla u period i povela je sa 7:3. Međutim, u tim trenucima su se i Subotičani konačno probudili i u daljem toku ovog perioda održavali su korak za rivalom. Tako su izabranici Ivice Jevtića u završnici, pri rezultatu 19:17, asom Vulikića i poenom Jungića, uz grešku rivala stigli do potpunog preokreta. Ipak, puleni Slobodana Boškana su bili dovoljno pribrani i na kraju su sa 25:22, ostvarili maksimalnu pobedu.

Uroš Mišković, libero Vojvodine, kaže da je njegova ekipa nadigrala rivala u svim segmentima.

“Čestitam svojoj ekipi na sjajnoj igri. Očekivali smo tešku utakmicu i dobro smo se pripremali za nju. Mislim da smo u svim segmentima nadigrali rivala. Sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za nedelju i finale Kupa Srbije sa Partizanom. Nadam se da će i ta utakmica dobro proći po naš tim”, rekao je Mišković.

Najefikasniji igrač u pobedi svoje ekipe bio je Radoslav Parapunov sa 19 poena, dok se kod gostiju istakao Veljko Mašulović sa 9.

Izvor: RTV.rs
Foto: OK Vojvodina