Početna Sport Odbojkaši Vojvodine ubedljivi u domaćem šampionatu

Odbojkaši Vojvodine ubedljivi u domaćem šampionatu

0

Odbojkaši Vojvodine pobedom nad Mladim radnikom od 3:0 završili su ovu kalendarsku godinu.

Bili su ubedljivi Novosađani, iako su u Požarevac otišli bez značajnih igrača, kao što su Viecki, Škundrić i Perić. Trener Siniša Gavrančić napravio je dobru kombinaciju za meč protiv Mladog radnika, što je urodilo plodom.

Lako su stigli “crveno-beli” do prvog seta, dok je u drugom poveo domaćin sa 6:2. Ipak, postepeno su smanjivali Novosađani tu razliku i na kraju potpuno preokrenuli rezultat, te poveli sa 2:0.

Jak otpor pružili su Požarevljani u trećem setu, što je dovelo do rezultatske klackalice u finišu. Igrači Mladog radnika su uspeli da preokrenu rezultat i povedu sa 22:21. Ostali su prvaci države smireni, što im je donelo osvajanje seta sa 25:23 i novu pobedu u šampionatu.

Vojvodina 2018. godinu završava kao prvoplasirani tim u prvenstvu, gde je u 14 utakmica doživela samo jedan poraz. Gorak ukus ostaje zbog neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ispadanja iz CEV kupa i poraza od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije.

Tim se sada u potpunosti fokusirao na osvajanje treće uzastopne titule u domaćem šampionatu. Igrači odlaze na pauzu, a sezona u Superligi se nastavlja 11. januara, kada na Spens dolazi Spartak iz Subotice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay