Početna Sport Odbojkašima “Vojvodine” Žaretov trofej!

Odbojkašima “Vojvodine” Žaretov trofej!

0

Trijumfom “Vojvodine NS seme” završen je osmi međunarodni “Memorijal Žarka Petrovića”. Novosađani su u odlučujućoj utakmici savladali “Dobrudžu” 3:0 (25:22, 25:19, 27:25), čime su zabeležili i treću pobedu na turniru, te stigli do pehara.

Pre toga grčki “Finikas” bio je bolji od “Gentoftea” 3:0 (25:17, 25:20, 25:17), a to mu je donelo i treće mesto na turniru.

Crveno-beli bili su dobri kao i prethodna dva dana, ali su već u prvom setu imali peh, kada je zbog povrede igru morao da napusti mladi Božidar Vučićević.

No, veoma dobro ga ja zamenio Pavle Perić, a udarne igle bili su Mehić, tandem srednjaka Simić i Stevanović, kao i Kujundžić. Novosađani su gotovo sve vreme kontrolisali igru, Bugari jesu pretili i bili stalno tu negde, ali za motivisanog domaćina nisu imali rešenje.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je bloker “Vojvodine NS seme” Stevan Simić, priznanja su podelili supruga pokojnog Žarka Petrovića, Vida Petrović, i potpredsednik skupštine Vojvodine Dragan Nišić. Turnir je svečano zatvorio Vlastimir Mastilović, načelnik Gradske uprave za sport.

– Zadovoljan sam prikazanom igrom, a senku na sve ovo malo je bacila povreda Vučićevića. No, drago mi je da su svi dobili šansu i opravdali poverenje. Verujem da ćemo spremni ući u sezonu, a videćemo kako će to sve izgledati u utakmici Superkupa u Novom Pazaru – istakao je šef stručnog štaba “Vojvodine NS seme” Nedžad Osmankač.

Uprkos porazu zadovoljan je bio i strateg “Dobrudže” Petar Panev:

– Očaran sam Novim Sadom, ljudima i odbojkom. Čestitam “Vojvodini” na zasluženom trijumfu i želim joj puno sreće u sezoni. Mi smo bili dobri u prva dva meča, ali smo u ovom treći pogubili konce. No, ne mogu biti nezadovoljan.

Kapiten “Vojvodine” Čedomir Stanković zadovoljan je zbog načina na koji je njegov tim stigao do pehara.

– Zabeležili smo sve tri pobede, dizali smo igru iz dana u dan i uspešno zaršili turnir. Naša je prednost što svi igrači mogu da daju doprinos i ta duža klupa mnogo će nam značiti u novoj sezoni. Ovo je bila prava uvertira, poslednja priprema i nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo – zaključio je on.

Izvor: RTV
Foto: Odbojkasni klub Vojvodina/Facebook