Početna Sport Odbojkaški meč između Srbije i Brazila igra se u petak na Spensu

Odbojkaški meč između Srbije i Brazila igra se u petak na Spensu

0

odbojka

Meč odbojkaških velesila Srbije i Brazila, u okviru trećeg vikenda Svetske lige, igra se u petak u novosadskom Spensu. Sve je spremno za pravi spektakl koji još jednom treba da prirede Novosađani, a do sada su se mnogo puta pokazali kao istinski poklonici sporta preko mreže.
Ne dešava se često da višestruki olimpijski i svetski prvak gostuje u Novom Sadu i da poklonici sporta vide majstorije Rezendea i drugova, a na majstorije naših momaka, koje sada predvodi selektor Nikola Grbić, već su navikli.

Brazilci dolaze u najjačem sastavu, kod njih ne postoji pritisak rezultata, dok će naš tim biti u izmenjenom sastavu, zbog sitnih povreda. Meč u Novom Sadu,kao i onaj nedeljni u Beogradu trebali bi da prođu bez tenzije jer je Brazil kao domaćin već obezbedio igranje finalnog turnira, a i naši momci su na dobrom putu, pa treba očekivati rasterećenu i samim tim veoma dobru odbojku. Daleko od toga da će se igrati prijateljski zbog velikog rivaliteta koji vlada među dvema reprezentacijama.

Sa gostovanja u Brazilu naši momci doneli su bod, a potom uzeli četiri u Italiji, pa je sada vreme da se napravi bolji učinak na domećem terenu.

“Zadovoljni smo učinjenim u prva dva vikenda, posebno pobedom nad Italijanima, a malo je falilo da dođemo i do druge. Raspored nam sada ide na ruku, imamo tri vikenda na domaćem terenu da popravimo utisak i dođemo do pobeda”, rekao je srednji bloker Marko Podraščanin.

U petak će popularni Potke na svom terenu biti jedan od vođa u našem timu protiv velikog Brazila, očekuje pune tribine i dobru atmosferu.

“U glavi nam je za sada barem jedna pobeda ovog vikenda i mislim da bi to bio veoma dobar rezultat. Uz Rusiju, Brazil je jedan od najboljih reprezentacija na svetu, što smo videli u mečevima prvog vikenda kada su nas dobili s različitim postavama. U ovom trenutku su uigraniji od nas, ali znamo šta radimo i naša irga napreduje iz dana u dan. Sigurno je da jedan od dobrih impulsa za nas treba da dođe s tribina i zato je Novi Sad uvek posebno mesto za igru. Nismo nastupali u mom lepom gradu godinu dana i nadam se da su nas se ljudi zaželeli i da će ispuniti salu i biti nam velika snaga u okršaju s velikim protivnikom”.

Srbija neće moći da računa na nekolicinu igrača iz postave zbog problema s povredama.

“Povrede nam prave problem, to je svima jasno, ali situacija je takva kakva jeste. Ipak, imamo uvek igrače koji će da odmene one koji trenutno ne mogu da pomognu i možda je ovo situacija da još neko dobije veću šansu. U ma kom sastavu nastupili, protivnik treba da nam bude dovoljna mitivacija da damo maksimum, kao i do sada, jer su nam bitne pobede i imamo prednost domaćeg terena”, kazao je Podraščanin.

Autor: Dnevnik
Foto: OKS