Početna Sport Održan 29. Novosadski polumaraton

Održan 29. Novosadski polumaraton

Više od hiljadu trkača svih generacija učestvovalo je na 29. Novosadskom polumaratonu, koji je tradicionalno startovao sa Trga slobode.

Pored glavne trke, dužine 21 kilometar, takmičari su se oprobati i u trkama na 10, odnosno pet kilometara. Učesnici su na raspolaganju imali i štafetni polumaraton, trku zadovoljstva, frtaljmaraton, sportski program za bebe, predškolce, osnovce i srednjoškolce, a ove godine prvi put je organizovana i trka dece sa autizmom.

U glavnoj trci, u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Milan Petrović, drugi je bio Strahinja Strelić, dok je treće mesto pripalo Nemanji Mikavici. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Vanja Vlaović, drugo Jelena Sarić, a treće Aleksandra Burkanović.

Dužina staze u trčanju-šetnji za srednjoškolce iznosila je 1.200 metara, stariji osnovci od petog do osmog razreda učestvovali su u trci-šetnji na 1.000 metara, dok je staza za mlađe osnovce od prvog do četvrtog razreda bila dužine 400 metara. Poletarac trčanje-šetnja dužine 200 metara bilo je rezervisano za mališane predškolce, a bebe su učestvovale u puzećoj trci na 4,195 metara.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay