Početna Sport Održano prvo takmičenje na sup daskama u Srbiji

Održano prvo takmičenje na sup daskama u Srbiji

0

U subotu 12. decembra na novosadskom Šodrošu, u organizaciji Kajak kanu kluba Liman, održano je prvo zvanično takmičenje na sup daskama. Ova nova sportska disciplina na vodi ušla je u kalendar međunarodne Kajak kanu federacije i već u junu biće održano svetsko prvenstvu u mađarskom Balatonu.

“To je nova disciplina u sportovima na vodi. U kajak kanu klubu Liman napravljeni su prvi takmičarski koraci i postali su pioniri u ovoj disciplini održavši prvo takmičenje u našoj zemlji. Inače, to su već prepoznatljive daske koje se koriste u turizmu i već se iznajmljuju na plažama reka i mora širom sveta. Uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu u Novom Sadu odabrena su sredstva za organizaciju ovog takmičenja i kupovinu određenoig broja ovih sportskih rekvizita. Daske nam ostaju u klubu i koristiće se ne samo za ovu sportsku disciplinu već i za rekreaciju,” kaže sekretar Kajak kanu saveza Vojvodine Ivana Šešum, inače naš međunarodni sudija u sportovima na vodi.

Pobednik prvog promotivnog takmičenja u Novom Sadu je Zoran Popović, drugi je bio Milan Borišev, a treći kroz cilj u trci na 200 metra prošao je Jovan Kurjakov.

Ova nova sportska disciplina na vodi već sledeće godine biće zastupljena i u našem domaćem šampionatu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay