Početna Sport OFK Slavija lider u Novosadskoj ligi “Jug”

OFK Slavija lider u Novosadskoj ligi “Jug”

0

Osam kola pre kraja u Novosadskoj ligi “Jug”, nakon odigranog 22. kola Omladinski fudbalski klub Slavija vodi na prvenstvenoj tabeli sa 58 bodova ispred drugoplasiranog Šajkaša iz Kovilja koji ima bod manje. Salajčani su pobedama protiv direktnih rivala za ulazak u rang više Šajkaša 1:0 i Tatre iz Kisača 3:2 prokrčili put do prvog mesta sa kojeg žele da ostvare plasman u rang više u Vojvođansku ligu “Jug”.

“Preostalo je još osam kola do kraja i nimalo neće biti lako ostvariti projektovani cilj za ovu sezonu a to je plasman u Vojvođansku ligu. Imamo kvalitetan tim za ovaj rang takmičenja koji je izneo teret derbija sa odličnim rivalima iz Kovilja i Kisača. Nakon njih sa velikim entuzijazmom idemo u završnicu novosadske lige u grupi “Jug”, ističe šef stručnog štaba OFK “Slavija” Tihomir Krsmanović.

Slavija je jedan od najpopularnijih novosadskih fudbalskih klubova osnovan 1926. godine. Ono što je veoma zanimljivo napomenuti jeste da u ovoj sezoni njihove prvenstvene duele prati u proseku više od hiljadu gledalaca, a sa tom posetom mogla bi se pohvaliti i većina naših superligaških timova.

“Klub je sa velikim imenom i tradicijom u novosadskom fudbalu. Složićete se sa mnom da su u prošlosti, tačnije dvadeset-trideset godina unazad u Novom Sadu postojala “samo” dva fudbalska kluba – Vojvodina i Slavija. Trenutno, uslovi za rad su solidni, mada ima dosta prostora da se radi na poboljšanju prilika za rad, od terena do svlačionica, ali sam siguran da ova generacija fudbalera ima kvaliteta za rang više, a na meni je da im pomognem i da zajedno ostvarimo taj uspeh – plasman u Vojvođansku fudbalsku ligu”, ističe Krsmanović.

U narednom 23. kolu Novosadske lige “Jug” Slavija će u subotu gostovati Omladincu u Stepanovićevu. Prvak Novosadske lige Jug direktno će se plasirati u rang više, dok će drugoplasirani tim preko baraža pokušati da obezbedi plasman u Vojvođansku ligu “Jug”.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay