Početna Sport Partizan lako do trijumfa protiv Voše na “Karađorđu”

Partizan lako do trijumfa protiv Voše na “Karađorđu”

0

Fudbaleri Partizana ostvarili su i drugu pobedu u novoj sezoni Superlige, pošto su u derbiju drugog kola bili bolji od Vojvodine u Novom Sadu sa 2:0 (1:0). Natho dvostruki strelac.

Nametnuli su igrači crno-belih svoj ritam od samog starta. Takav pristup rezultovao je ranim vođstvom gostujuće ekipe.

Pravi karambol nastao je u šesnaestercu Vojvodine u četvrtom minutu. Defanzivci “lala” dva puta su blokirali pokušaje protivničkih fudbalera, a potom i pokušaj centaršuta.

Ipak, lopta je na kraju došla do Natha koji ju je lepo zahvatio i “zakucao” u gol koji brani Simić. Umesto da se probude i odmah odgovore, igrači Vojvodine zaigrali su sa još manje ideje.

Partizan je veći deo vremena držao loptu u nogama, ali ni onu, ukoliko izostavimo pokušaj Zdjelara iz daljine, nisu uspevali da kreiraju novu izglednu šansu i priliku za šut.

U tom delu igre viđena je i sporna situacija. Akcija Partizana u 18. minutu započeta je nešto jačim pasom Natha za Nemanju Jovića. Mladi reprezentativac Srbije je pronašao Gomeša, koji je uputio udarac ka golu Vojvodine na golu. Šut je blokiran, ali fudbaleri Partizana insistiraju da je lopta pogodila u ruku defanzivca Vojvodine.

Sudija Simović nije mislio tako.

Najbolja prilika u prvom delu igre, ujedno i jedina za Vojvodinu, viđena je u 36. minutu. Centrirao je kapiten Vojvodine Nemanja Čović, a u šesnaestercu Partizana lopta je stigla do Mrkaića. Ipak, dobro je intevenisao Vujačić.

Natho je u nadoknadi imao još jednu priliku nakon centaršuta Uroševića, ali je njegov udarac bio preslab.

Na pauzu se otišlo sa minimalnom prednošću Partizana, ali i sa podatkom da Vojvodina nije uputila niti jedan šut ka golu Popovića.Centrirao je kapiten Vojvodine Nemanja Čović, a u šesnaestercu Partizana lopta je stigla do Mrkaića. Ipak, dobro je intevenisao Vujačić.

Nešto bolje bile su “lale” u nastavku. Iako još uvek bez izglednih šansi, makar su uspeli da okončaju Partizanovu dominaciju u posedu.

Njihovi pokušaji pokazali su se uzaludnim u 58. minutu. Povukao je Jojić kontru, ostavio je povratnu za sjajnog Natha koji je prosledio loptu od stativu u mrežu Simića.

Jednu od retkih prilika za Vojvodinu imao je Bastajić u 70. minutu, ali je njegov šut iz daljine lako odbranio Aleksandar Popović.

Sedam minuta kasnije dobar udarac uputio je iskosa Danilo Pantić, ali je loptu u korner preusmerio golman domaćina. Nakon izvedenog prekida priliku je imao Vujačić, ali je njegov udarac bio za malo neprecizan. Lopta je očešala spoljni deo stative.

Možda i najbolju priliku Vojvodina je imala pred sam kraj u 87. minutu, ali je udarac Kabića glavom nakon centaršuta Cucina bio neprecizan.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, te je utakmica završena rezultatom 2:0.

Obe ekipe očekuju revanš mečevi u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a po okončanju tih obaveza okreću se ponovo Superligi.

Partizan će dočekati Voždovac u trećem kolu, dok Vojvodina gostuje Mladosti u Lučanima.

Izvor: RTV
Foto: PIxabay