Početna Sport Počela “Novosadska rukometna liga 2015”

Počela “Novosadska rukometna liga 2015”

0

rukomet6 25oktobar

Takmičenjem ekipa u mini rukometu, ovog vikenda u Velikoj sali SPC “Vojvodina” počela je “Novosadska rukometna liga 2015” u kojoj će učestvovati oko 400 rukometaša mlađih kategorija. Ovu sportsku manifestaciju otvorio je član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, a ceremoniji otvaranja prisustvovali su i igrači RK „Vojvodina“ i ŽRK „Minaqua – Vojvodina“, predstavnici Gradskog rukometnog saveza, kao i mladi rukometaši koji se takmiče u Ligi.

rukomet5 25oktobar

Veliko je zadovoljstvo prisustvovati sportskim takmičenjima mlađih kategorija gde još jedan put možemo da primetimo izuzetan odziv kako dece koja se takmiče, tako i njihovih roditelja i navijača. Pre dve nedelje počela je košarkaška liga u okviru koje se takmiče 52 ekipe, u rukometnoj 18, u odbojkaškoj preko 40 i ako tome pridodamo takmičare u vaterpolu i plivanju onda to znači da se u okviru programa kojim Grad Novi Sad finansira omladinski sport takmiči više od 3000 sportista iz oko 150 klubova. Naš prioritet je da upravo juniorima, pionirima i kadetima obezbedimo najbolje uslove, stavili smo im na raspolaganje sale Spensa i siguran sam da će takvo ulaganje u mlade sportiste stvoriti bazu za buduće šampione“, izjavio je Predrag Svilar.

U okviru “Novosadske rukometne lige 2015” takmičiće se rukometaši i rukometašice uzrasta od 10 od 14 godina, u kategorijama: mini rukometaši, mlađi pioniri, pioniri i kadeti, a prijave za takmičarske ekipe još traju. Ligu, drugu godinu za redom organizuje Gradski rukometni savez Novi Sad, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Takmičenja će se održavati svakog vikenda sve do kraja godine, u Velikoj i Maloj sali SPC “Vojvodina”. Liga mlađih kategorija u rukometu realizuje se u okviru programa “Rukomet u Novom Sadu 2015” čiji je cilj povećanje broja dece koja se bave rukometom u novosadskim osnovnim školama.

Autor i foto: NsHronika.rs