Početna Sport Početak državnog TEQBALL prvenstva odložen za sledeći vikend

Početak državnog TEQBALL prvenstva odložen za sledeći vikend

Početak “SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020” odložen je za sledeći vikend zbog najavljenih loših vremenskih prilika.

Ovakav praznik za sve tekerse u Srbiji, ne sme pokvariti kiša. Takmičari moraju imati najbolje uslove za igru, a navijači priliku za potpuno uživanje.

Zato će umesto ove subote i nedelje, 26. i 27. septembra, kako je prvobitno najavljeno, turnir u Novom Sadu, ispred Tržnog centra “Promenada” biti organizovan sledećeg vikenda, odnosno 3. i 4. oktobra.

Istovremeno, rok za prijave ekipa i pojedinačnih takmičara i takmičarki sada je produžen do srede 30. septembra!

Svi momci i devojke, stariji od 15 godina koji već igraju teqball ili misle da su dobri u nožnom ili tenisu glavom, nakon registracije putem imejla prijava@srbteq.org, stiču jedinstvenu priliku da postanu nacionalni šampioni ili šampionke, a onda i da jurišaju na svetski tron!

Podsetimo, drugi turnir „SRPSKE CHALLENGER SERIJE” zakazan je već za 10. i 11. oktobar, na stadionu FK “Partizan” u Beogradu.

Državno prvenstvo se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ), pa pobednike i pobednice oba turnira usvim kategorijama (singl, parovi, mix) očekuje ukupan nagradni fond od 2.500 evra, ali i kvalifikacija za Svetsko teqball prvenstvo koje se održava krajem godine, verovatno u Budimpešti.

Teqball je sličan fudbalu, s tim da je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica, kakav se od nedavno nalazi ispred Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu.

Ambasadori ovog sporta u Srbiji su as „Mančester junajteda” Nemanja Matić i i nekadašnji igrač „Liverpula“i „Anderlehta“ Milan Jovanović.

Autor: NSHronika
Foto: Printscreen