Početna Sport Početak državnog TEQBALL prvenstva odložen za sledeći vikend

Početak državnog TEQBALL prvenstva odložen za sledeći vikend

0

Početak “SRPSKE CHALLENGER SERIJE 2020” odložen je za sledeći vikend zbog najavljenih loših vremenskih prilika.

Ovakav praznik za sve tekerse u Srbiji, ne sme pokvariti kiša. Takmičari moraju imati najbolje uslove za igru, a navijači priliku za potpuno uživanje.

Zato će umesto ove subote i nedelje, 26. i 27. septembra, kako je prvobitno najavljeno, turnir u Novom Sadu, ispred Tržnog centra “Promenada” biti organizovan sledećeg vikenda, odnosno 3. i 4. oktobra.

Istovremeno, rok za prijave ekipa i pojedinačnih takmičara i takmičarki sada je produžen do srede 30. septembra!

Svi momci i devojke, stariji od 15 godina koji već igraju teqball ili misle da su dobri u nožnom ili tenisu glavom, nakon registracije putem imejla prijava@srbteq.org, stiču jedinstvenu priliku da postanu nacionalni šampioni ili šampionke, a onda i da jurišaju na svetski tron!

Podsetimo, drugi turnir „SRPSKE CHALLENGER SERIJE” zakazan je već za 10. i 11. oktobar, na stadionu FK “Partizan” u Beogradu.

Državno prvenstvo se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne teqball federacije (FITEQ), pa pobednike i pobednice oba turnira usvim kategorijama (singl, parovi, mix) očekuje ukupan nagradni fond od 2.500 evra, ali i kvalifikacija za Svetsko teqball prvenstvo koje se održava krajem godine, verovatno u Budimpešti.

Teqball je sličan fudbalu, s tim da je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica, kakav se od nedavno nalazi ispred Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu.

Ambasadori ovog sporta u Srbiji su as „Mančester junajteda” Nemanja Matić i i nekadašnji igrač „Liverpula“i „Anderlehta“ Milan Jovanović.

Autor: NSHronika
Foto: Printscreen