Početna Sport Podržimo rukometaše “Vojvodine” na današnjoj istorijskoj utakmici!

Podržimo rukometaše “Vojvodine” na današnjoj istorijskoj utakmici!

0

Rukometaši Vojvodine danas na Spensu dočekuju ekipu Čehovskih medveda u trećem kolu Lige šampiona.

Foto: rkv.rs
Foto: rkv.rs

Novosađani će prvi put imati priliku da gledaju Vojvodinu u najjačem klupskom rukometnom takmičenju i to na Spensu. Trener novosadskih crveno-belih Nikola Marković kaže da je ovo istorijski meč i da će momci dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat.
“Ovo je istorijski meč i ja bih želeo da pozovem sve one koji vole rukomet u Novom Sadu, čak i one koji ne vole rukomet i koji ne vole rukometni klub, iz jednog prostog razloga – da se pomogne ovim momcima, jer uz dobro navijanje i dobru atmosferu možda prebace svoje trenutne realne mogućnosti. Bitno je da ostvarimo pobedu koja bi nam mnogo značila u ovom trenutku”, naveo je Marković.

On je rekao da su dobro proučili igru ruske ekipe i da mogu da ih iznenade na domaćem terenu.
“To je jedna dobra, mlada ekipa, sa par iskusnih igrača i sa legendarnim trenerom Maksimovim koji ih vodi već 14 godina. Oni su praktično patentirali odbranu 5-1, a to je ono što nama trenutno ne odgovara, jer u poslednje četiri utakmice teško izlazimo na kraj sa takvom odbrambenom formacijom. Ključ utakmice, po mom mišljenju, može da bude njihov golman Grams, koji može da odbrani sve ako mu bude dan, ali možda se to i ne desi u subotu. Mi ćemo pokušati da sistemski razbijemo njihovu odbranu i odigramo najbolje što možemo. Razmišljamo samo u jednom pravcu, da u nedelju ujutru kada ustanemo, budemo čisti prema sebi, prema saigračima i navijačima, i da znamo da smo dali sve od sebe”, zaključio je Marković.

Najzvučnije pojačanje Vojvodine i najbolji igrač Aleksej Rastvorcev rekao je da je željan igre u Ligi šampiona.
“Ovo je jako bitna utakmica za mene, pošto se prethodne dve godine u Vardaru nisam naigrao. Ekipa Vojvodine je dobra, saigrači žele pobedu, mislim da će utakmica biti dobra i da ćemo pobediti”.

Utakmica počinje u 18 časova u Velikoj sali Spensa, a ulaznica košta 200 dinara.

Autor: 021.rs