Početna Sport Podvig Voše u Velenju za polufinale Evrokupa

Podvig Voše u Velenju za polufinale Evrokupa

0

Rukometaši Vojvodine zabeležili su pobedu i u revanšu četvrtfinala Evrokupa protiv Gorenja, ovog puta u gostima – 30:26.

Aktuelni šampion Srbije došao je u Sloveniju sa minimalnim kapitalom, koji je izborio u poslednjim trenucima meča u Novom Sadu. Delovalo je da je to ipak mala prednost i uloga favorita davala se iskusnijem slovenačkom predstavniku. Međutim, izabranici Borisa Rojevića odigrali su odlično i u revanšu, zabeležili drugu pobedu za najveći rezultat na međunarodnoj sceni.

Od samog početka revanša Vojvodina se nametnula i sve vreme držala rezultatsku prednost. U prvom poluvremenu imala je i četiri gola viška, da bi na poluvreme otišla sa +2 – 14:12.

U 15 minuta drugog dela Gorenje je pretilo, prilazilo na gol zaostatka. Domaći navijači nadali su se u skori preokret, ali se dogodilo nešto potpuno suprotno. Vojvodina je sa pet uzastopnih golova povela 25:19 i tada praktično rešila čitav dvomeč.

Kod pobednika beloruski internacionalac Baris Puhovski bio je najefikasniji sa sedam golova, jedan manje postigao je Milan Ilić, a Aidi Muhamed Aziz zabeležio je pet golova. Na drugoj strani Urban Pip bio je najefikasniji sa sedam golova.

U polufinalu Evrokupa Vojvodina se sastaje sa pobednikom dvomeča Alingsas – Dukla. U prvom meču u Švedskoj Alingsas je slavio 39:33.

Izvor: sportklub.rs/Vladimir Vesić
Foto: rkv.rs