Početna Sport Potpuno ludilo: Kangoo jumps na konferenciji “Nova energija” na Kopaoniku!

Potpuno ludilo: Kangoo jumps na konferenciji “Nova energija” na Kopaoniku!

0

kangoo2

Kao što u samom naslovu stoji, vežbači su potpuno poludeli za najnovijom vrstom treninga! Ko voli da skakuće, kome je dosta monotonih vežbi, ko voli izazove, ko je spreman za avanturu i za drskost na federima, ko obožava da proba nešto novo i da se pri tom zategne, ovo je idealan zabavni sport, energičan i apsolutno za sve uzraste i polove!
Na konferenciji “Nova energija” na Kopaoniku, koja je trajala punih pet dana za majske praznike, imali smo priliku da se upoznamo sa ovom vrstom sporta te vam prenosimo “sveže” utiske.

kangoo1

O čemu je zapravo reč predstavila nam je Nina Aranđelović, prva instruktorka i jedina devojka koja je dovela kangoo u Srbiju! Nina je, studirajući u Bukureštu, uvidela popularnost ovog načina treninga i rešila da svoju zemlju upozna sa kangoo jumpsom! Licencirala se, otvorila svoj fitness studio u Nišu, a pored instruktorske diplome postala je distributer za prodaju kangoo opreme koja podrazumeva rančeve, federe, a uskoro majice i helanke.

“Kangoo jumps je osmislio kanadski doktor Gregori Lekhtam, s ciljem da se ljudi sa postraumskim oštećenjima bave nekim vidom rekreiranja. Prvi put ga je predstavio u Parizu 1994. godine, a danas se širi u celom svetu. Činjenica da ga trenira i najpoznatija svetska starleta Kim Kardašian dovoljno govori koliku ekspanziju je doživela ova vrsta treninga”, potvrđuje nam prelepa plavuša Nina, koja je “skakutala” na Kopaoniku na ovim čudnim “rolerima”, iako je kangoo daleko bolje od rolera!

kangoo

Izgleda nestabilno (probala je i vaša novinarka) ali je zapravo super osećaj, a poenta je samo u održavanju ravnoteže, jer svakako je jednostavnije skakati kada vas nešto odiže, a to su čvrsti federi koji mogu poneti i do 100 kila, nego kada skačete “na suvo” u patikama.
U ovoj vrsti obuće može se trčati, skakati, plesati, vežbati, šetati, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom prostoru. Bez obzira na podlogu! Postoji program i za decu.
Na pitanje koliko kalorija može sagoreti, Nina odgovara:

“I do 80% više nego sa bilo kojim drugim vidom rekreiranja, odgovorno tvrdim. Kangoo aktivira celo telo, štiti zglobove, uklanja celulit, utiče na limfni sistem, podiže gluteus, smanjuje depresiju i prosto vas čini sretnim!”

Kako bih se uverila u njene reči, obula sam ove interesantne patike i nakon samo par skakutanja nisam pomišljala da ih skinem!
Njihova cena je oko dvestotine eura. Pronadjite Ninu na njenoj FB stranici i informišite se o svemu vezanom za “kengur skakanje”.
Ovo definitivno podiže rasploženje!

Autor: Nikea Vučetić