Početna Sport Povreda zaustavila Novosađane u Nanjingu

Povreda zaustavila Novosađane u Nanjingu

0

Basketaši Novog Sada počeli su sezonu učešćem na Challengeru u Nanjingu, gde ih je peh sprečio da ostvare bolji rezultat. Takmičenje prvog dana donelo je vrhunske rezultate, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović nadigrali su redom Shandong (21-19), Shanghai North (22-6) i Jiangsu East (18-14) za prvo mesto u grupi i derbi sa Saskatoonom u četvrtfinalu.

Ipak, peh iz prvog dana je ostavio ekipu bez dovoljno daha za tempo protiv odličnih Kanađana, koji su trijumfovali sa21:15.

“Savić je izvrnuo zglob prvog dana u grupi i bili smo prinuđeni da igramo bez njega. Sa trojicom ipak nismo mogli da se izborimo sa Kanađanima, okrenućemo se novim turnirima i izazovima”, rekao je posle turnira Bulut.

Do trofeja su došli Zemunci sjajnom pobedom nad Ljubljanom u finalu sa 21-16, a Saskatoon je od Slovenaca izgubio u polufinalu sa 19-16.

Inače, polako počinje i kampanja za najspektakularnijeg igrača, a Bulut je jednim vrhunskim crossoverom već istakao kandidaturu za priznanje koje brani iz 2016.

Autor: Ljiljana Kozarev