Početna Sport Preminuo sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović

Preminuo sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović

0

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo je u 50. godini života, od posledica korona virusa.

Kosanović je bio smešten na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

Nakon prvih simptoma korona virusa Kosanoviću se stanje zakomplikovalo. On se, inače, prošle jeseni vratio u Srbiju iz Saudijske Arabije zbog zdravstvenih problema.

Kosanović se zimus vratio u Novi Sad, preuzevši funkciju sportskog direktora Vojvodine, nakon odlaska Nikole Lazetića.

Milan Kosanović je rođen 22. novembra 1971. godine u Novom Sadu, a svoju karijeru posvetio je najviše fudbalskom klubu Vojvodina, u kojem je obavljao mnogobrojne funkcije. U svom periodu boravka u Vojvodini, koji je trajao punih sedam godina, obavljao je posao trenera omladinskog tima, pomoćnog trenera prvog tima i koordinatora omladinske škole “Ilija Pantelić”.

Kao trener omladinaca Vojvodine, osvojio je dve uzastopne titule u Omladinskoj ligi Srbije i iznedrio mnoge buduće prvotimce “stare dame”, poput Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića, Radovana Pankova, Emila Rockova, Nebojše Kosovića i mnogih drugih.

Kao član stručnog štaba FK Vojvodina, učestvovao je u osvajanju Kupa Srbije 2014. godine, prvog u istoriji kluba.

Njegova specijalnost bila je rad u mlađim kategorijama, a svojim posebnim metodama rada je uticao na razvoj karijera brojnih polaznika Vošine škole, nakon čega je dobio poziv Veljka Paunovića, tadašnjeg selektora omladinske reprezentacije Srbije. Kosanović je bio izuzetno važan član stručnog štaba koji je predvodio omladince Srbije do istorijske titule prvaka sveta na Novom Zelandu 2015. godine.

Kasnije, Kosanović je sa uspehom bio i član stručnog štaba Crvene zvezde od 2017. godine, a sa Vladanom Milojevićem je potom sarađivao i u Al Ahliju. U Novi Sad se vratio jesenas, kada je i postao sportski direktor Vojvodine.

Po dolasku Kosanovića u Vojvodinu napravljen je zaokret kada su u pitanju prioriteti “Stare dame”, te je odlučeno da se klub fokusira na razvoj igrača iz omladinske škole, koji bi potom bili konkurentni na tržištu, ali i u šampionatu.

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da nas je napustio izuzetan sportski radnik i vrhunski fudbalski stručnjak.

“Istinski prijatelj i čovek koji je svojim znanjem, harizmom i radom davao nemerljiv doprinos sveukupnom razvoju FK Vojvodina. Njegovoj porodici, prijateljima, kao i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće. Neka mu je večna slava”, navodi se na Vošinom sajtu.

U FK Crvena zvezda saopštili su da će Kosanović biti večno upamćen po neverovatnom fudbalskom znanju koje je posedovao, ali i po harizmi, anegdotama i svemu onom što je krasilo generaciju čiji je bio pomoćni trener.

“Bio je pravi primer predanosti i rada i čovek koji je 24 časa živeo za fudbal. Mnogo toga je naučio fudbalere koje je trenirao, kao i sve one ljude koji su imali tu čast da se nađu u njegovom društvu i sarađuju sa njim. Sve to će večno ostati u srcu svim zvezdašima koji nikada neće zaboraviti Milana Kosanovića i sve ono što je učinio za naš klub! Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici”, poručuju iz Zvezde.

Od Kosanovića se oprostio i Fudbalski savez Srbije.

“Kosanović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, pošto se od početka trenerske karijere specijalizovao za rad sa mladim igračima. Bio je važan deo stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije na pohodu na titulu šampiona sveta u Novom Zelanadu 2015. godine. Bio je čovek od najvećeg poverenja selektora tog tima Veljka Paunovića”, navodi se na sajtu FSS-a.

Od Kosanovića se, putem društvenih mreža oprostio i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Данас сам остао без драгог пријатеља Милана Косановића, човека који је увек био ту за мене. Данас је Нови Сад због…

Posted by Милош Вучевић on Thursday, May 13, 2021

Izvor: 021
Foto: FK Crvena zvezda