Početna Sport Pripreme za zlato: Ivana Španović s verenikom trenira u Andaluziji

Pripreme za zlato: Ivana Španović s verenikom trenira u Andaluziji

0

Najbolja atletičarka Srbije svih vremena Ivana Španović priprema se za Olimpijske igre u Andaluziji. Španovićeva trenira sa svojim dečkom, a sve pod budnim okom trenera Gorana Obradovića. On je rekao da Ivana trenira na novom stadionu, gde su im vrata otvorena gotovo 24 časa.

Grad na jugu Španije odabrali smo zbog fantastičnih vremenskih uslova za trening, na stadionu koji ima sve neophodne uslove za trenažni proces vrhunskog sportiste – izjavio je Obradović.

TEMPIRANJE FORME

On je istakao da je Ivanina sezona bila obeležena nezgodom, ali da je na poslednjem turniru Dijamantske lige u Stokholmu, održanom pred Olimpijske igre sve došlo na svoje mesto. Ivana je u Stokholmu ostvarila najbolji rezultat sezone. U odlučujućoj seriji skočila je 6,88 metara i nadmašila Malaiku Mihambo iz Nemačke i Marinu Bek-Romančuk iz Ukrajine.

Sada nam samo ostaje da doteramo finese i tempiramo formu za 1. avgust kada nas očekuju kvalifikacije i 3. avgust kada nas očekuje finale – istakao je Obradović.

SREĆNI ISTOK

Može se reći da Daleki istok leži Ivani. Na Dijamantskoj ligi u Šangaju oborila je lični rekord i pobeđivala, dok je na Svetskom prvenstvu u Pekingu prvi put skočila preko 7 metara. Još jedna od zanimljivosti je da će veliki izazov za sve takmičare biti održavanje kvalifikacija i finala biti u prepodnevnim časovima, a s time se još ni jedna skakačica današnjice nije susrela.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Instagram/Ivana Španović