Početna Sport Proleter penalom u finišu srušio Javor

Proleter penalom u finišu srušio Javor

0

Fudbaleri Proletera nadigrali su Javor, rezultatom 2:1, u 16. kolu Superlige Srbije.

Golove za Proleter postigli su Milan Mirosavljev u 33. i Siniša Babić u 90. minutu meča, dok je gol za goste iz Ivanjice postigao Andrej Ilić u 84. minutu.

Proleter ove sezone igra svoj najbolji fudbal otkad su se plasirali u Superligu Srbije, a ambicije tima sa Slane bare su da se izbore za mesto koje će ih po prvi put u klupskoj istoriji odvesti u kvalifikacije za Ligu Evrope. Za sada su peti na tabeli, sa 29 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Čukarički.

Izabranici Branka Žigića igraju dosta čvrsto, imaju drugu najefikasniju odbranu u ligi – primili su samo 11 golova, ali su zato samo 16 puta tresli mrežu protivnika.

Mogli su u meču protiv Javora brzo da povedu. Lopta je odskočila do Bojana Kovačevića, koji ju je veoma lepo udario. Golman Javora Lazović je samo ispratio taj udarac, ali je ovog puta prečka spasila goste. Nisu ni Ivanjčani ostajali dužni, pa su u nekoliko navrata pripretili Elesinu na golu Proleteru.

Ipak, Proleter je stigao do prednosti u 33. minutu. Milošević je centrirao i ubacio loptu u šesnaesterac, a odbrani gostiju je umakao Mirosavljev, koji je glavom zakucao loptu u mrežu Javora.

U nastavku su obe ekipe pretile, ali je Proleter imao nešto izglednije šanse da uveća prednost. Međutim, gosti su uspeli u 84. minutu da izjednače i da se vrate u meč.

Tražili su igrači Javora penal nakon što je Tanko uleteo i pao u šesnaestercu Proletera. Arbitar Bojan Nikolić je rukom pokazao da će biti udarac iz ugla i pokazalo se da je to gostima dovoljno. Najbolji u skoku je bio Ilić, koji je praktično sa prve stative pogodio gol Proletera i doneo izjednačenje svom timu.

A onda u samom finišu utakmice, igrač koji je naknadno ušao i koji je nekoliko minuta ranije tražio penal, Tanko, pravi prekršaj u sopstvenom kaznenom prostoru. Obara brzonogog Viktora Živojinovića.

Tražio je mladi Živković da on izvede udarac sa bele tačke, ali je loptu uzeo iskusniji Siniša Babić, koji je samouvereno izveo kazneni udarac i doneo pobedu svom timu.

Proleter je upisao svoju osmu pobedu, a u narednom kolu ide na gostovanje Radniku.

Izvor: 021
Foto: Pixabay