Početna Sport Prva pobeda Voše u prolećnom delu prvenstva

Prva pobeda Voše u prolećnom delu prvenstva

0

grupna2

Fudbaleri Vojvodine savladali su danas u Novom Sadu ekipu Mladosti iz Lučana sa 2:1 u 17. kolu Superlige.

Pred nekoliko stotina gledalaca i po tmurnom i prohladnom vremenu, domaći tim je opravdao ulogu favorita i zasluženo stigao do pobede.

U prvom poluvremenu, Novosađani su imali inicijativu i dve izgledne prilike, ali je najbolju šansu propustio u 30. minutu tamnoputi napadač gostiju Eze Frajdej kada je izašao sam ispred golmana Kordića i potom šutirao preko gola.

U nastavku Vojvodina uspeva da za svega pet minuta stigne do dva gola prednosti. Krznarić je prvi put matiran u 59. minutu nakon što je Luković prošao s desne strane i sjajno centrirao na peterac gde je bio usamljen Gaćinović. Svega pet minuta kasnije, posle kornera se stvorila gužva u šesnaestercu, lopta se odbila do Ivanića koji šutira i pogađa suprotni ugao gola gostiju. U 75. minutu Pekarić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Golemić je bio precizan sa penala.

Rezultati ostalih utakmica 17. kola: Borac – Rad 0:1, Napredak – Radnički Kg 1:0, Spartak – OFK Beograd 1:0 i Voždovac – Donji Srem 0:1. Danas još igraju Novi Pazar – Čukarički i Partizan – Radnički Niš, a sutra se sastaju Jagodina i Crvena zvezda. Tabela: Partizan 39, Zvezda 33, Vojvodina 33, Čukarički 31, Novi Pazar 23,…

U narednom kolu derbi se igra na Marakani gde će Zvezda ugostiti Vojvodinu.

Izvor: 021.rs
Foto: fkvojvodina.rs