Početna Sport Prvenstvo Srbije u streljaštvu za vikend u Novom Sadu

Prvenstvo Srbije u streljaštvu za vikend u Novom Sadu

0

Prvenstvo Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj kategoriji biće održano ovog vikenda na strelištu SD Novi Sad 1790.

Državni šampionat biće kruna neobične letnje sezone, koja je bila prekidana zbog epidemije korona virusa i u kojoj strelci nisu imali priliku da se dokažu na međunarodnoj sceni.

Prijavljeno je oko 80 takmičara, među njima su i svi seniorski i juniorski reprezentativci Srbije.

U subotu su na programu olimpijske discipline. Medalje će se deliti u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) za muškarce i žene i u takmičenju MK sport pištoljem za žene.

Program počinje u 9.15, a prvo finale, trostav za žene je u 15.30.

Pola sata kasnije startuje borba za medalje MK pištoljem, a finale trostava za muškarce je zakazano za 17 časova.

Nedelja je rezervisana za neolimpijske discipline, u kojima nema finala, ali i drugi dan Prvenstva nudi bogat takmičarski program.

Na 50-metarskom strelištu, nadmetaće se seniori pištoljem slobodnog izbora, kao i muškarci i žene u gađanju MK puškom iz ležećeg stava.

Na 25-metarskom strelištu biće održan šampionat Srbije u gađanju pištoljem središnjeg paljenja.

Titule šampiona države brane Zorana Arunović (MK sport pištolj), Andrea Arsović (MK puška trostav), Milenko Sebić (MK puška trostav), Sanja Vukašinović (MK puška 60 metaka, ležeći stav), Stevan Pletikosić (MK puška 60 metaka, ležeći stav), Saša Mudrinić (pištolj središnjeg paljenja). Takmičenje pištoljem slobodnog izbora lane nije održano.

Pre dve godine titulu u ovoj disciplini osvojio je Dimitrije Grgić, koji će se ove godine nadmetati pištoljem središnjeg paljenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay