Početna Sport Prvi korak ka polufinalu: Odbojkaši Vojvodine pobedili Takovo

Prvi korak ka polufinalu: Odbojkaši Vojvodine pobedili Takovo

0

Odbojkaši Vojvodine napravili su prvi korak ka polufinalu plej-ofa, pošto su na startu četvrtfinala na svom terenu savladali ekipu Takova 3:0.

Osim u prvom setu i jednim delom u trećem, nije bilo mnogo dileme na terenu, a rezultat raduje još više zbog činjenice da su Novosađani igrali bez Maksima Buculjevića i Stevana Simića.

To je samo potvrdilo da crveno-beli mogu da se nose sa svim izazovima i da svaki igrač koji zaigra može da pruži doprinos željenom ishodu.
Najzanimljviji bio je prvi set, u kojem je domaćin poveo, imao čak i tri poena prednosti (6:3, 14:11), ali je iskusna gostujuća ekipa umela da kazni blago opuštanje i nekoliko grešaka crveno-belih. Nakon dobrog servisa Milanovčani su okrenuli, ali su blokom i na servis Antunovića puleni trenera Boškana vratili prednost. U neizvesnoj završnici sigurniji su bili domaćini stavili tačku na ovaj period meča za vođstvo od 1:0.

U naredna dva seta Vojvodina je bila ta koja je diktirala ritam i pitala se za rezultat, Takovo je u nekoliko navrata uspelo da se primakne, ali to je bilo sve što je gostima pošlo za rukom. Nisu Krsmanović i saigrači dozvolili nikakvo iznenađenje – završili su ovu utakmicu u tri seta i tako uspešno startovali u plej-ofu.

Raduje i to što se u ekipi, nakon povrede, ponovo našao Maksim Buculjević, koji je istina još rovit, ali se polako sprema da pomogne svom timu.

Druga utakmica igra se u subotu, 1. aprila, u 20 časova, u Gornjem Milanovcu.

Izvor: 021.rs
Foto: OK Vojvodina