Početna Sport Račun FK Vojvodine odblokiran, borba za evrolicencu

Račun FK Vojvodine odblokiran, borba za evrolicencu

0

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina odblokiran je posle gotovo dva meseca, ali klub se sada bori za dobijanje evrolicence.

Posle plasmana u plej-of, za navijače Vojvodine stiže još jedna pozitivna vest. Kako se može videti na sajtu Narodne banke Srbije, račun novosadskog kluba bio je u blokadi 56 dana, od 8. februara do 5. aprila. U pojedinim trenucima, iznos blokade je prevazilazio 110 miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama, “uzrok” novonastalih problema bio je nekadašnji predsednik kluba Dragoslav Vuković. Klub je uspeo da napravi dogovor i da deo novca isplati poveriocima, dok je za jedan deo dugovanja napravljen reprogram.

Za 56 dana blokade Vojvodina je u 10 utakmica u Superligi i Kupu ostvarila pet poraza, dva remija i tri vezane pobede u poslednja tri kola. Upravo te tri pobede odvele su Vošu u plej-of, a sada ih sedam bodova razlike deli od mesta koje vodi u Evropu.

Tim koji svaku sezonu počinje sa evropskim ambicijama ponovo je podgrejao nade dela navijača, iako je i dalje dosta skeptika po pitanju plasmana “stare dame”. Ipak, Evropa je za sada na čekanju.

Kako saznaje 021.rs, još uvek se čeka licenca za igranje evropskih takmičenja zbog nadzora Uefe, a Grad Novi Sad i “Srbijagas”, glavni pokrovitelji kluba, zajednički rade da se obezbede svi uslovi za dobijanje licence. Klub mora da obezbedi uslove koje traži Uefa, a tiču se isplate igrača, ispunjavanja ugovornih obaveza, servisiranja dugovanja…

Iako je Vojvodina uspela da reši probleme sa platama i porezima prema državi, ostalo je pitanje isplata igrača i trenera koji više nisu u redovima crveno-belih, a traže svoja potraživanja.

Rok za dobijanje evrolicence bio je 31. mart, ali tu je i vreme za žalbe i dolicenciranje, pa “lale” imaju realne šanse da se izbore sa “birokratijom”. Međutim, pobeda van terena biće bezvredna ukoliko izostanu trijumfi na terenu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay