Početna Sport Račun FK Vojvodine odblokiran, borba za evrolicencu

Račun FK Vojvodine odblokiran, borba za evrolicencu

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina odblokiran je posle gotovo dva meseca, ali klub se sada bori za dobijanje evrolicence.

Posle plasmana u plej-of, za navijače Vojvodine stiže još jedna pozitivna vest. Kako se može videti na sajtu Narodne banke Srbije, račun novosadskog kluba bio je u blokadi 56 dana, od 8. februara do 5. aprila. U pojedinim trenucima, iznos blokade je prevazilazio 110 miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama, “uzrok” novonastalih problema bio je nekadašnji predsednik kluba Dragoslav Vuković. Klub je uspeo da napravi dogovor i da deo novca isplati poveriocima, dok je za jedan deo dugovanja napravljen reprogram.

Za 56 dana blokade Vojvodina je u 10 utakmica u Superligi i Kupu ostvarila pet poraza, dva remija i tri vezane pobede u poslednja tri kola. Upravo te tri pobede odvele su Vošu u plej-of, a sada ih sedam bodova razlike deli od mesta koje vodi u Evropu.

Tim koji svaku sezonu počinje sa evropskim ambicijama ponovo je podgrejao nade dela navijača, iako je i dalje dosta skeptika po pitanju plasmana “stare dame”. Ipak, Evropa je za sada na čekanju.

Kako saznaje 021.rs, još uvek se čeka licenca za igranje evropskih takmičenja zbog nadzora Uefe, a Grad Novi Sad i “Srbijagas”, glavni pokrovitelji kluba, zajednički rade da se obezbede svi uslovi za dobijanje licence. Klub mora da obezbedi uslove koje traži Uefa, a tiču se isplate igrača, ispunjavanja ugovornih obaveza, servisiranja dugovanja…

Iako je Vojvodina uspela da reši probleme sa platama i porezima prema državi, ostalo je pitanje isplata igrača i trenera koji više nisu u redovima crveno-belih, a traže svoja potraživanja.

Rok za dobijanje evrolicence bio je 31. mart, ali tu je i vreme za žalbe i dolicenciranje, pa “lale” imaju realne šanse da se izbore sa “birokratijom”. Međutim, pobeda van terena biće bezvredna ukoliko izostanu trijumfi na terenu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay