Početna Sport Raspisani konkursi za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike u 2022....

Raspisani konkursi za sportsku infrastrukturu, razvoj sporta i omladinske politike u 2022. godini

0

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u 2022. godinu ulazi sa ukupnim budžetom od 465,5 miliona dinara, što je dvostruko više nego prethodne godine, izjavio je resorni sekretar Dane Basta na konferenciji za medije na kojoj su najavljeni ovogodišnji konkursi u oblastima sporta i omladine.

Kako je istakao, za razvoj sportske infrastrukture u 2022. godini izdvojeno je 120 miliona dinara, a konkurs za odgovarajuće projekte otvoren je od 1. februara do 1. maja.

“Lokalne samouprave u ovoj godini imaju na raspolaganju tri puta više novca za projekte unapređenja sportske infrastrukture. Time je Pokrajinska vlada pokazala da vodi računa o razvoju sporta i sportske infrastrukture i nadam se da ćemo zajedno sa opštinama uraditi prave stvari u ovoj oblasti”, kazao je Basta.

U okviru konkursne linije za razvoj sistema sporta, ove godine je najviše novca izdvojeno za doprinos razvoju sporta, pa će sportske organizacije i klubovi za svoje projekte i programe na raspolaganju imati 43,6 miliona dinara. Taj konkurs traje od 1. februara do 1. aprila.

Za međunarodne manifestacije izdvojeno je 20 miliona dinara, a za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta šest miliona dinara. Oba konkursa otvorena su od 1. februara do 1. aprila.

Dvostruko više sredstava ove godine namenjeno je i za afirmaciju žena u sportu, ukupno osam miliona dinara. Konkurs za prijavljivanje projekata traje od 1. februara do 1. marta.

I u sektoru omladinske politike u 2022. godini na raspolaganju će biti više sredstava nego ranijih godina.

Basta je kazao da je za konkurs za sprovođenje omladinske politike izdvojeno 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade četiri miliona, te tri miliona za Fond za talente.

“Cilj je da više ulažemo u omladinski sektor, koji je u proteklom periodu bio zapostavljen”, naveo je Basta i dodao da je plan da se u svakoj opštini osnuje ili osnaži kancelarija za mlade kako bi omladinski sektor u Pokrajini mogao bolje da funkcioniše.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada