Početna Sport Remi u derbiju rukometaša “Voše” i “Zvezde”

Remi u derbiju rukometaša “Voše” i “Zvezde”

0

Rukometaši “Vojvodine” odigrali su juče, u prvom kolu plej ofa Superlige, nerešeno sa “Crvenom zvezdom” u Novom Sadu, 27:27.

Da će mini liga za prvaka Srbije u rukometu biti najinteresantnija i najneizvesnija do sada, videli smo već na startu plej-ofa, u duelu “Vojvodine” i “Crvene zvezde”. Meč je završen nerešenim rezultatom 27:27, a obe ekipe mogu biti nezadovoljne takvim ishodom, pošto su u određenim trenucima meča imali oba boda u džepu.

Aktuelni šampioni su, nakon sporijeg početka, stekli velikih plus pet sredinom drugog poluvremena, da bi potom dozvolili borbenim Beograđanima da u završnici naprave veliki preokret i na 60 sekundi pre kraja dođu do dva gola viška.

U tom situaciji, “Zvezda” je imala i dva igrača manje, pa nije uspela da sačuva veliki kapital u završnici u kojoj je viđeno mnogo dobrih poteza, ali i kardinalnih grešaka. Bod Novosađanima doneo je Miloš Grozdanić pogotkom sa krila dve sekunde pre kraja susreta.

Najefikasniji pojedinci u derbi meču prvog kola plej-ofa bili su Zvezdini igrači Aleksa Kljajić i Aleksandar Babić sa sedam golova, dok je jedan manje kod domaćih postigao Grozdanić.

Doigravanje se nastavlja već za četiri dana kada “Zvezda” dočekuje niški “Železničar”, a “Vojvodina” gostuje u Pančevu, kod “Dinama”.

Izvor: RTV
Foto: Rukometni klub Vojvodina/Facebook