Početna Sport Remi Vojvodine za kraj priprema u Beleku

Remi Vojvodine za kraj priprema u Beleku

0

Fudbaleri Vojvodine remijem su završili pripreme u Beleku, pošto su danas remizirali sa ruskim Akmatom rezultatom 1:1.

Ruski tim je poveo u 48. minutu golom Nižića, a izjednačio je Slavko Bralić u 62. minutu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, bez konkretnih šansi, ruski tim je preuzeo inicijativu, dok se Vojvodina usredsredila na pokušaje iz kontri. U redovima Akmata se posebno istakao Beriša, koji je u nekoliko navrata namučio igrače “stare dame” na levom boku, ali najvažnije je da je izostao završni pas ili udarac, pa Nikola Simić nije imao mnogo posla.

Golman Vojvodine je ipak imao prvu dobru intervenciju, sredinom prvog poluvremena bio je na pravom mestu posle udarca protivničkog igrača sa dvadesetak metara. Akmat je imao veći posed lopte i pritiskao je Vojvodinu na njenoj polovini, ali je tim Nenada Lalatovića imao prvu ozbiljnu priliku. Posle kontre i brzog napada koji se čekao, Gemović je pobegao po desnom boku, šutirao je iskosa sa nekih 18 metara u dalji ugao, ali je golman Melikov vrhovima prstiju odbio loptu u korner.

Usledio je ponovo nešto mirniji period, uz obostranu borbu na sredini terena, bez mnogo posla za golmane. Tako je bilo sve do 43. minuta kada je Vojvodina izvela kombinaciju iz prekida, Drinčić je proigrao Đorđevića, ali je njegov oštar centaršut uhvatio golman Melikov.

Za razliku od prvog, Vojvodina je dosta bolje otvorila drugo poluvreme, u 48. minutu, Lalatovićev tim je izveo lepu akciju po levom boku, ali je Simićev centaršut u korner izbio Miroslav Bogosavac. I onda, potpuno neočekivano, ruski tim je iz svoje prve prave prilike poveo, u 50. minutu, posle kornera najviši je u skoku bio Nižić, koji je savladao Nikolu Simića – 0:1.

Taj pogodak prodrmao je ekipu Vojvodine, koja je od tog trenutka preuzela inicijativu. Igralo se samo na polovini Akmata, i bilo je samo pitanje trenutka kada će „stara dama“ krunisati konkretniju i bolju igru. To smo konačno dočekali u 62. minutu kada je Drinčić poslao idealan centaršut u šesnaesterac, a tamo je na pravom mestu Bralić – 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola, Nenad Lalatović odlučio je da napravi četvorostruku promenu u igri, pošto su izašli Devetak, Zukić, Gemović i Mrkaić, a ušli su Topić, Mladenović, Novevski i Bojić.

Ponovo su timovi zamenili uloge posle gola, pošto su naredni minuti pripali opasnom Amkatu, ali je na scenu stupio Nikola Simić sa tri fenomenalne intervencije. Ruski tim je pokušao posle uigrane akcije iz prekida, Simić je odbranio volej udarac sa 16 metara, baš kao i dva minuta kasnije kada je paradom zaustavio Berišu, i potom novi udarac Melkadzea i tako izmamio aplauze sa tribina.

Iz prve prave kontre u drugom poluvremenu, Vojvodina je umalo preokrenula rezultat. Centimetri su nedostajali Petru Bojiću da postigne pogodak posle centaršuta sa desne strane, ali su defanzivci Akmata izbili njegov udarac glavom. U 77. minutu usledila je kratka pauza pošto je zbog udarca na zemlji ostao strelac pogotka Slavko Bralić, ali srećom, ništa nije ozbiljno. Ipak, dok se Braliću ukazivala lekarska pomoć, Beriša je umalo kaznio njegov izostanak u odbrani Vojvodine, ofanzivac Akmata je iz izgledne pozicije šutirao za malo pored gola.

Vojvodina je odlučula da krene u poslednju ofanzivu, 10 minuta pre kraja, “stara dama” je imala čak tri opasna prekida, a najbliži golu bio je Saničanin čiji je udarac glavom završio malo iznad prečke. Kazna je umalo stigla u nastavku, na drugoj strani, posle brze kontre, Nikola Simić je zakasnio i napravio penal. Srećom, Berišin pokušaj “panjenke” bio je prilično traljav, pošto je lopta završila pola metra preko gola.

Vojvodina je imala poslednju šansu na utakmici, posle brzog napada kroz sredinu, Novevski je šutirao sa 18 metara, ali je na mestu bio golman ruskog tima. Do kraja, nije bilo promene rezultata, pa je “stara dama” upisala i treći remi na pripremama u Beleku, uz po jednu pobedu i poraz.

Utakmicu ste mogli da pratite na našem sajtu na OVOM LINKU.

Tim Vojvodine u Novi Sad stiže u petak u popodnevnim časovima, a naredni rival biće im TSC, na startu prolećnog dela prvenstva. Taj meč na programu je u petak, 5. februara, u 16:30 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay