Početna Sport Reprezentativka Hong Konga nova igračica STK Novi Sad

Reprezentativka Hong Konga nova igračica STK Novi Sad

Reprezentativka Hong Konga, Yee Lok Lam, nova je igračica STK Novi Sad. Naš klub uspeo je da Kineskinju registruje u zimskom prelaznom roku nakon kontakata koji su dugo trajali, a na kraju uspešno okončani.

“Da, obaveštavamo sve ljubitelje stonog tenisa da će prvi put nakon 20 godina u srpskom stonom tenisu zaigrati igračica iz Narodne Republike Kine, tačnije, iz Hong Konga. Sa Lam smo dugo već na vezi. Ona je pola godine u Hong Kongu gde igra azijsku ligu, a preostali deo godine provodi u Španiji gde nastupa za Ibicu zajedno sa našom Tijanom Jokić. Lam je jako srećna što dolazi kod nas. Tijana je odavno upoznala sa prednostima našeg kluba i uopšte stonoteniskom kulturom. Svesna je da je situacija sa korona virusom još nepredvidiva, ali jedva čeka da jednog dana zaigra u našem dresu, a nadamo se da će se to ubrzo desiti”, kaže predsednik Dan Fracile i dodaje: “Svi koji prate rad i organizaciju našeg klub vrlo dobro znaju da kada dovodimo igračice iz inostranstva dovodimo samo one koje žele uđu u naš trenažni rad. Dakle, ne potpisujemo sa nekim da samo dođe na utakmicu već mora da bude u našem pogonu najmanje 7 dana pred meč i da trenira sa našom ekipom, a znamo da državljani Kine mogu da borave u Srbiji 14 dana bez vize što se super uklopimo sa našim dogovorom sa Lam”.

Kineskinja koja je nastupala na Svetkom prvenstvu 2017 i 2018 godine za Hong Kong, priključiće se Tijani Jokić, Aneti Maksuti, Sabini Šurjan, Radmili Tominjak i Rumunki Alini Zahariji što predstavlja nesumnjivo najkvalitetniji igrački sastav u istoriji kluba.

“Prvenstveno Lam vidimo kao pojačanje za Kup Evrope. Nažalost moći će da igra tek od one tamo sezone 2021-22. Tu nam fali dobra inostrana igračica jer mi najbolje znamo koliko je teško igrati Evropu samo sa domaćin igračicama. Jedini smo takav sastav u Evropi. Fali nam oslonac u vidu kvalitetne strankinje kao što je imaju svi drugi naši evropski protivnici. Naravno, Lam će zaigrati u Superligi nadamo se već u drugom delu sezone, ali svakako da nećemo po svaku cenu u sastav ubacivati strance na uštrb domaćih igračica pošto smo videli koliko se domaći igrači razvijaju u utakmicama za titulu kao što je slučaj sa Šurjan od pre tri godine, sa Jokić od pred dve ili sa Tominjakod prošle godine”, kaže trener Slobodan Stojanov.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay, ITTF