Početna Sport Reprezentativka Hong Konga nova igračica STK Novi Sad

Reprezentativka Hong Konga nova igračica STK Novi Sad

0

Reprezentativka Hong Konga, Yee Lok Lam, nova je igračica STK Novi Sad. Naš klub uspeo je da Kineskinju registruje u zimskom prelaznom roku nakon kontakata koji su dugo trajali, a na kraju uspešno okončani.

“Da, obaveštavamo sve ljubitelje stonog tenisa da će prvi put nakon 20 godina u srpskom stonom tenisu zaigrati igračica iz Narodne Republike Kine, tačnije, iz Hong Konga. Sa Lam smo dugo već na vezi. Ona je pola godine u Hong Kongu gde igra azijsku ligu, a preostali deo godine provodi u Španiji gde nastupa za Ibicu zajedno sa našom Tijanom Jokić. Lam je jako srećna što dolazi kod nas. Tijana je odavno upoznala sa prednostima našeg kluba i uopšte stonoteniskom kulturom. Svesna je da je situacija sa korona virusom još nepredvidiva, ali jedva čeka da jednog dana zaigra u našem dresu, a nadamo se da će se to ubrzo desiti”, kaže predsednik Dan Fracile i dodaje: “Svi koji prate rad i organizaciju našeg klub vrlo dobro znaju da kada dovodimo igračice iz inostranstva dovodimo samo one koje žele uđu u naš trenažni rad. Dakle, ne potpisujemo sa nekim da samo dođe na utakmicu već mora da bude u našem pogonu najmanje 7 dana pred meč i da trenira sa našom ekipom, a znamo da državljani Kine mogu da borave u Srbiji 14 dana bez vize što se super uklopimo sa našim dogovorom sa Lam”.

Kineskinja koja je nastupala na Svetkom prvenstvu 2017 i 2018 godine za Hong Kong, priključiće se Tijani Jokić, Aneti Maksuti, Sabini Šurjan, Radmili Tominjak i Rumunki Alini Zahariji što predstavlja nesumnjivo najkvalitetniji igrački sastav u istoriji kluba.

“Prvenstveno Lam vidimo kao pojačanje za Kup Evrope. Nažalost moći će da igra tek od one tamo sezone 2021-22. Tu nam fali dobra inostrana igračica jer mi najbolje znamo koliko je teško igrati Evropu samo sa domaćin igračicama. Jedini smo takav sastav u Evropi. Fali nam oslonac u vidu kvalitetne strankinje kao što je imaju svi drugi naši evropski protivnici. Naravno, Lam će zaigrati u Superligi nadamo se već u drugom delu sezone, ali svakako da nećemo po svaku cenu u sastav ubacivati strance na uštrb domaćih igračica pošto smo videli koliko se domaći igrači razvijaju u utakmicama za titulu kao što je slučaj sa Šurjan od pre tri godine, sa Jokić od pred dve ili sa Tominjakod prošle godine”, kaže trener Slobodan Stojanov.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay, ITTF