Početna Sport Rudić: Cilj nam je da u domaćoj Superligi sačuvamo titulu

Rudić: Cilj nam je da u domaćoj Superligi sačuvamo titulu

0

rk-vojvodina,-rukomet_660x330

Aktuelni šampioni Srbije, rukometaši Vojvodine, ušli su u završnicu priprema za iduću sezonu. Igraće na dva fronta, u Superligi Srbije i EHF Kupu, a prve utakmice slede im već 4. i 5. septembra u evropskom takmičenju i to obe u Luksemburgu.
U novoj sezoni Novosađani će imati i nekoliko novajlija, koje su uigravali u trening-utakmicama i na dva međunarodna turnira. Na Memorijalu Kelečević u Beogradu bili su Novosađani bez premca, međutim na TV turniru šampiona u Doboju osvojili su tek petu poziciju.

Šef struke Božo Rudić nije zadovoljan prikazanim u Doboju i ne želi da pravi bilo kakav alibi.

“Nismo igrali baš najbolje. Međutim, nisu s nama bili povređeni bekovi Milan Jovanović i Nikola Arsenić, a ni iskusni bek Sergo Datukašvili nije fit. Takođe, rovit je i Ostojić, tako da smo igrali sa samo četiri beka. Međutim, da smo dobili Tatran iz Prešova, mogli smo da osvojimo i prvo mesto, a događale su se još neke stvari, koje nemaju mnogo zajedničkog sa sportom. No, ne bih o tome, jer gledam samo svoju ekipu”, iskreno je rekao Rudić.

Naveo je naš sagovornik da je prava katastrofa igranje četiri utakmice u pet dana i dodao:

“Protiv prvaka BiH Izviđača iz Ljubuškog smo vodili u velikom delu utakmice, pa smo izvukli bod. Međutim, naš Živan Pešić proglašen je za najboljeg pivota i to nešto kazuje. Sve u svemu, probali smo da igramo zone 6–0 i 5 –1 i uigravali ih, mada će biti potreno da još radimo na tome, ali i na zatvaranju „rupa” na desnoj strani odbrane. Mislio sam da će igrati Jovanović i Arsenić, ali nisu mogli. Nadam se da će biti spremni za duele u Luksemburgu, gde putujemo u četvrtak”
.

Vojvodina je i ove godine na evropskoj sceni, u EHF Kupu, a o ambicijama Rudić je rekao:

“Pokušaćemo da doguramo što dalje, ali cilj nam je domaća Superliga i da u njoj sačuvamo titulu, ali i da se na najbolji način reše dugovanja prema igračima. Tako su odlučili ljudi koji klub vode odlično”.

Crveno–beli su doveli nekoliko pojačanja i novajlija, a šef struke je prilično zadovoljan onim što pokazuju.

“Mogu reći da su se odlično pokazali Stojanović, Pešić, Grozdanić i Ostojić, koji su se brzo uklopili u ekipu. Bojaniću treba još utakmica i njih i, verovatno, golmana Stanojlovića, daćemo na dvojnu registraciju. Od naših momčića iz druge ekipe odlično se pokazao Srđan Milić. On je zaista perspektivan i hrabar mladić, a dobio je i stipendiju od kluba”, naglasio je Božo Rudić.

Autor: Dnevnik
Foto: rkv.rs