Početna Sport Rukomet: “Vojvodina” lako savladala “Dinamo”

Rukomet: “Vojvodina” lako savladala “Dinamo”

0

U derbi meču sedmog kola plej-ofa rukometne Superlige, “Vojvodina” je pobedila pančevački “Dinamo” 28:22.

U duelu šampiona i vicešampiona, nije bilo neizvesnosti ni u jednom trenutku. “Vojvodina” je na dominantan način došla do trijumfa i tako zadržala priključak za niškim “Železničarom” u trci za titulu.

Najzaslužniji za četvrtu pobedu “crveno-belih” u plej-ofu bio je fenomenalni golman, Svetislav Verkić koji je meč završio sa 20 odbrana i jednim postignutim golom.

Izabranici Borisa Rojevića od starta su zaigrali odličnu odbranu u zoni 6-0 i odmah onemogućili bekove Pančevaca da uđu u prepoznatljiv ritam, a Verkićeve odbrane, “crveno-beli” su materijalizovali u brzim polukontrama. Iskusni Vučković odlično je razigravao saigrače, a Nadoveza nepogrešivo pogađao gol “Dinama”.

“Vojvodina” je stekla šest golova viška sredinom prvog poluvremena, u istom ritmu nastavili su domaći i u drugom delu, da bi desetak minuta pre kraja stekli dvocifrenu prednost i potpuno demotivisali igrače “Dinama”.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nadoveza sa sedam golova, dok se kod “Dinama”, Dimitrijević pet puta upisao u listu strelaca.

Nakon odigranih mečeva sedmog kola plej-ofa, “Železničar” je prvi, sa bodom više od “Vojvodine”,a tri više od “Partizana”. U sledećem kolu, Nišlije gostuju kod “Dinama” u Pančevu, “Vojvodinu” očekuje gostovanje kod “Metaloplastike”, a u Beogradu je na programu “večiti” derbi.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay