Početna Sport Rukometaši Vojvodine pobedili Nekse na startu Seha lige

Rukometaši Vojvodine pobedili Nekse na startu Seha lige

0

Rukometaši Vojvodine otpočeli su regionalnu SEHA ligu pobedom, pošto su na Slanoj bari savladali hrvatski Nexe sa 29:23.

Znalo se da će prošlogodišnji hrvatski vicešampion i učesnik Final four-a SEHA lige biti težak protivnik, ali je Voša, zahvaljujući dobroj uigranosti i postavci, uz pomoć oko 1.000 navijača, izvojevala pobedu na svom terenu.

Viđen je atraktivan meč, odbrana crveno-belih je dobro funkcionisala, davajući podršku napadu, gde su igrači izvodili “dupla” dodavanja kada se u skoku po tri igrača imala kontakt sa loptom.

Rojević je dobro postavio tim i to im je omogućilo da imaju inicijativu od samog starta, pa se na odmor otišlo pri rezultatu od 13:11, a domaćin nije dozvolio Nexeu da se približili ili da napravi preokret ni u drugom poluvremenu.

U timu Vojvodine istakli su se iskusni Nemanja Pribak, ali tu su i već standardni igrači koji pružaju dobre partije, Ovčina i Prodanović.

Po pet golova su postigli Jovica Nikolić i Alen Ovčina, četiri puta mrežu su tresli Pribak i Prodanović, a na spisku strelaca našli su se i Medurić, Ilić, Sretenović, Mirković, Stanković i Ratković, koji je i postavio konačan rezultat na 29:23.

Naredni izazov Vojvodinu čeka već za vikend, kada će dočekati Lovćen u prvom kolu EHF kupa. Obe utakmice protiv crnogorskog kluba igraju se u Novom Sadu, u subotu od 18 i u nedelju od 15.30 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay