Početna Sport Rukometaši Vojvodine počeli pripreme

Rukometaši Vojvodine počeli pripreme

0

rk-vojvodina,-rukomet_660x330

U nikada većem broju rukometaši Vojvodine okupili su se na Slanoj Bari. Skoro 30 igrača, među kojima mnogo novajlija, ali i juniora koji su priključeni prvom timu.

Neki od pridošlica su “zaradili” ugovor, kao što su povratnik i levo krilo Vukašin Stojanović (Švajcarska), odnosno pivotmeni i dvometraši Vladimir Bojanić (Požega) i Živan Pešić (Partizan), kao i srednjak Radovan Ostojić (Metaloplastika).

Tako su nadoknađeni odlasci reprezentativaca Filipa Marjanovića (Temišvar) i dojučerašnjeg kapitena Zorana Nikolića (Konstanca), Alekseja Rastvorceva, kao i Mirka Milaševića (Vesprem).

Trener Božo Rudić videće na delu još nekolicinu koji su na probi poput igrača na crti Nemanju Mijatovića (Doboj), golmana Borisa Manojlovića (Pik Seged) i levog krila Miloša Grozdanića (Vrbas).

“Ništa se nije promenilo u našim ambicijama. Cilj je peta uzastopna titula državnog prvaka. Stručni štab ima odrešene ruke da probere najbolje. Mnogi se nude Vojvodini jer znaju da mogu do unosnog ugovora u inostranstvu”, rekao je direktor Darko Jevtić.

Vojvodina je odustala od učešća u Ligi šampiona. Razlog su nedostatak finansija. Igraće u Kupu EHF.

“Umesto da zaradi od prodaje tv prava u Ligi šampiona, samo prvak Srbije ime gubitak i to ga toliko košta da je dovedeno u pitanje egzistencija kluba. Uprkos tome, a uz napore upravnog odbora kluba i sluha gradonačelnika Novog Sada gospodina Miloša Vučevića, Vojvodina će ipak igrati u Evropi, ali to će biti u EHF kupu”, rekao je predsednik Vojvodine Milan Đukić.

Seha Gazprom liga donela je odluka da Srbiji oduzme pravo na dva predstavnika u tom regionalnom takmičenju. Ostala je samo Vojvodina, a i ona se povukla.

“To je nestatutarna i samoinicjativna odluka. Mi smo odmah rekli da Vojvodina sigurno neće sama igrati u prvitanoj ligi gospode Mihajlovskog i Meškova. Dva predstavnika ili nijedan, to je naš stav, uz iste aršine ka svima, bez povlastica za pojedince”, zaključio je Đukić.

Ako ništa drugo konačno će i manje rukometne sredine ove sezone imati priliku da na delu vide višestrukog šampiona Srbije.

Vojvodina će sezonu početi u dvomečom u Luksemburgu protiv ekipe Kaejeng na startu EHF kupa. Prvi susret je 3. septembra.

Autor: RTV
Foto: rkv.rs