Početna Sport Rukometaši Vojvodine posle produžetaka pobedili Partizan u finalu plej-ofa

Rukometaši Vojvodine posle produžetaka pobedili Partizan u finalu plej-ofa

0

Rukometaši Vojvodine pobedili su sinoć u Novom Sadu ekipu Partizana posle produžetaka rezultatom 32:28 u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije.

Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 26:26, a Vojvodina je posle dodatnih dva puta po pet minuta slavila sa 32:28.

Vojvodina je povela 1:0 u finalnoj seriji, koja se igra na dve pobede.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bili su Aziz Aidi, Bojan Rađenović i Baris Pukhouski sa po šest golova. U timu Partizana najefikasniji je bio Uroš Kojadinović sa sedam golova, dok je Stefan Petrić dodao šest.

Meč u Novom Sadu obeležio je incident u 26. minutu. Pri vođstvu Vojvodine od 12:6 došlo je sukoba igrača oba tima na terenu, posle prekršaja rukometaša Partizana Vuka Lazovića nad igračem Vojvodine Azizom Aidijem. Igrači oba kluba su utrčali na teren, a onda je došlo je do međusobne tuče.

Utakmica je nastavljena posle nekoliko minuta, a sudije su odlučile da Lazoviću pokažu crveni karton, a njegov saigrač Boris Radivojević je dobio plavi karton. Plavi karton dobio je i rukometaš Vojvodine Gregor Ocvirk.

Vojvodina je prvo poluvreme rešila u svoju korist 17:10. U drugom poluvremenu gosti su uspeli da smanje prednost Vojvodine, a Partizan je do izjednačenja stigao golom Kojadinovića iz sedmerca u 60. minutu. Novosađani su u dodatnih 10 minuta slavili sa 6:2 i zasluženo su izborili pobedu.

Drugi meč biće odigran 24. maja u Beogradu.

Izvor: RTV.rs, Tanjug.rs
Foto: RK Vojvodina