Početna Sport Rukometaši Voše sigurni protiv Steaue

Rukometaši Voše sigurni protiv Steaue

0

Rukometaši Vojvodine savladali su rumunskog prvaka Steauu rezultatom 28:25, u poslednjoj utakmici SEHA lige u 2018. godini.

Vojvodina je od starta meča preuzela ulogu tima koji će diktirati tempo. Novosađani su veći deo utakmice vodili sa dva-tri gola razlike, a u jednom momentu bili su u vođstvu i pet pogodaka.

Mogla je prednost Vojvodine biti i mnogo veća, s obzirom na to da su “crveno-beli” promašili pet sedmeraca, a imali su i veliki broj promašenih zicera.

Ovom pobedom Voša se revanširala Rumunima za poraz na startu sezone, kada su bez bodova ostali u poslednjoj sekundi utakmice.

Novim bodovima u SEHA ligi doprineli su najbolji strelac takmičenja Grozdanić, sa devet pogodaka, Čelica sa šest i Stanković sa pet golova. Sa bodovima iz ove pobede Novosađani su dospeli na šestu poziciju u SEHA ligi, što im je najbolji plasman otkad se takmiče u ovom regionalnom šampionatu.

Osim dobrog rezultata u SEHA ligi, rukometaši Vojvodine u ovoj godini osvojili su još jednu u nizu šampionskih titula u domaćem prvenstvu, kao i Superkup. Šlag na tortu na kraju sezone je podatak da je najbolji strelac SEHA lige igrač Vojvodine – Miloš Grozdanić. On je u 13 utakmica postigao 86 golova.

I pored, kako ga sami nazivaju, istorijskog uspeha za tim u SEHA ligi, u Vojvodini su kritični prema ovom takmičenju. Glavni razlozi za to su suđenje, ali i to što je, navode u novosadskom timu, takmičenje sve besmislenije.

Rukometaši Vojvodine sada odlaze na pauzu, a sezona u SEHA ligi nastavlja se u februaru 2019. godine, kada će “crveno-beli” dočekati Vardar, prvoplasirani tim u takmičenju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay