Početna Sport Rukometni klub Vojvodina dobitnik Spartakove nagrade

Rukometni klub Vojvodina dobitnik Spartakove nagrade

0

Milan_Djukic

Rukometni klub Vojvodina dobio je još jedno veliko priznanje – nagradu “Jovan Mikić Spartak” za najbolju sportsku organizaciju. Nagrada je ustanovljena 1967. godine za vrhunske sportske rezultate na teritoriji Vojvodine, a RK Vojvodina je po prvu put od osnivanja dobila ovo laskavo priznanje.

Sve titule koje osvajamo imaju veliku važnost ali moram priznati da ovakva društvena priznanja daju smisao tome. Spartakova nagrada je rezultat kontinuiranog rada. Biću neskroman i reći da je rukometni klub Vojvodina, od kada sam ja predsednik, rastao iz godine u godinu, te bivao sve bolji i bolji, a najviše u organizacionom smislu. Zato je ovo priznanje obaveza više, a verujem da svi očekuju iskorak na međunarodnoj sceni. Da bi do toga došlo moramo svi zajedno da obezbedimo mnogo veća novčana sredstva kako bismo dočekali momenat kada će Vojvodina biti ravnopravan rival svima u Evropi – kaže predsednik kluba Milan Đukić.

Vojvodina je već dobila priznanje za najbolju sportsku ekipu 2015. godine u Novom Sadu. Oni su na domaćoj sceni bili superiorni, napravili su veliki iskorak u Evropi omogućivši budućem šampionu Srbije da igra grupnu fazu Lige šampiona bez kvalifikacija. Takmiče se u SEHA ligi, a osvajači su i “Svesrpskog” kupa.

Rukometaši Vojvodine su imali veoma uspešnu godinu, a redakcija 021 im želi još mnogo uspešnih sezona.

Autor: 021.rs