Početna Sport Rukometni savez Novog Sada uručio priznanja najboljim klubovima

Rukometni savez Novog Sada uručio priznanja najboljim klubovima

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradski rukometni savez Grada Novog Sada, tradicionalno, po šesti put uručio je priznanja najboljim klubovima i pojedincima u 2015. godini.

Na svečanosti održanoj u hotelu „Stari Krovovi” okupio se sam rukometni vrh Srbije počevši od predsednika UO RSS Velimira Marjanovića, potpredsednika RSS i predsednika RSV Borislava Perovića, generalnog sekretara RSV Slobodana Višekrune i predsednika sudijske komisije RSS Zorana Stanojevića, do selektora naše muške i ženske seniorske reprezentacije Dejana Perića i Saše Boškovića.

U ime gradskog saveza zvanice su pozdravili predsednik Vitomir Vučković, naša proslavljenja reprezentativka Jelena Erić, Stevica Jevremov, generalni sekretar i Branislav Radišić, izvršni sekretar.

Za najbolji muški klub proglašen je RK Vojvodina, aktuelni državni prvak, ujedno i osvajač svih domaćih trofeja koji je pomenuto priznanje osvajalo i svaki prethodni put od kada se ono dodeljuje. Vojvodina je izabrana i za najbolji klub u radu sa mlađim kategorijama.

Laureat u konkurenciji najbolje ženske ekipe je ŽRK Vojvodina Minakva. Najbolji rukometaš je Filip Marjanović, naš reprezentativac iz Vojvodine, a najbolja rukometašica je Milica Rančić kapitenka Vojvodine Minakva.

Priznanje najuspešnijem treneru pripalo je Đorđu Ćirkoviću koji je Vojvodini doneo treći put uzastopno titulu prvaka Srbije, a najbolji mladi stručnjak je njegov klupski kolega Boris Rojević.

Najuspešniji sudijski par su Ivan Mandić i Nemanja Kovačić, a dodeljeno je i priznanje za najbolje arbitre u rukometu na pesku, a to su Anja Pantić i Irena Anđušić. Najuspešniji rukometni radnik je Milan Đukić predsednik Vojvodine. Tradicionalni bilo je još dodeljenih plaketa za zasluge u afirmaciji i promociji sporta, a izdvajamo i Željka Vujakliju iz RK Metalac u izboru za dugogodišnji predan rad i posvećenost rukometnom sportu.

GRSNS je tradicionalno podelio dresove klubovima učesnicima liga mini rukometa i mlađih kategorija, a trenerima obezbedio rekvizite za trenažni rad pištaljke i štoperice.

Izvor: RTV
Foto: Freeimages