Početna Sport Rukometni savez Novog Sada uručio priznanja najboljim klubovima

Rukometni savez Novog Sada uručio priznanja najboljim klubovima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradski rukometni savez Grada Novog Sada, tradicionalno, po šesti put uručio je priznanja najboljim klubovima i pojedincima u 2015. godini.

Na svečanosti održanoj u hotelu „Stari Krovovi” okupio se sam rukometni vrh Srbije počevši od predsednika UO RSS Velimira Marjanovića, potpredsednika RSS i predsednika RSV Borislava Perovića, generalnog sekretara RSV Slobodana Višekrune i predsednika sudijske komisije RSS Zorana Stanojevića, do selektora naše muške i ženske seniorske reprezentacije Dejana Perića i Saše Boškovića.

U ime gradskog saveza zvanice su pozdravili predsednik Vitomir Vučković, naša proslavljenja reprezentativka Jelena Erić, Stevica Jevremov, generalni sekretar i Branislav Radišić, izvršni sekretar.

Za najbolji muški klub proglašen je RK Vojvodina, aktuelni državni prvak, ujedno i osvajač svih domaćih trofeja koji je pomenuto priznanje osvajalo i svaki prethodni put od kada se ono dodeljuje. Vojvodina je izabrana i za najbolji klub u radu sa mlađim kategorijama.

Laureat u konkurenciji najbolje ženske ekipe je ŽRK Vojvodina Minakva. Najbolji rukometaš je Filip Marjanović, naš reprezentativac iz Vojvodine, a najbolja rukometašica je Milica Rančić kapitenka Vojvodine Minakva.

Priznanje najuspešnijem treneru pripalo je Đorđu Ćirkoviću koji je Vojvodini doneo treći put uzastopno titulu prvaka Srbije, a najbolji mladi stručnjak je njegov klupski kolega Boris Rojević.

Najuspešniji sudijski par su Ivan Mandić i Nemanja Kovačić, a dodeljeno je i priznanje za najbolje arbitre u rukometu na pesku, a to su Anja Pantić i Irena Anđušić. Najuspešniji rukometni radnik je Milan Đukić predsednik Vojvodine. Tradicionalni bilo je još dodeljenih plaketa za zasluge u afirmaciji i promociji sporta, a izdvajamo i Željka Vujakliju iz RK Metalac u izboru za dugogodišnji predan rad i posvećenost rukometnom sportu.

GRSNS je tradicionalno podelio dresove klubovima učesnicima liga mini rukometa i mlađih kategorija, a trenerima obezbedio rekvizite za trenažni rad pištaljke i štoperice.

Izvor: RTV
Foto: Freeimages