Početna Sport Ruski reprezentativac novo pojačanje RK Vojvodina

Ruski reprezentativac novo pojačanje RK Vojvodina

0

Aleksej_rostvorcevRuski rukometni reprezentativac Aleksej Rastvorcev (36) najveće je pojačanje srpskog rukometnog šampiona pred novu sezonu.

Ovaj dvometraš koji igra na poziciji levog beka zameniće u timu Uroša Elezovićakoji je otišao u katarsku Lahviju.

U Vojvodinu je dolazi iz skopskog Vardara, a prethodno je igrao za Čehovske Medvede i Voronjež. Za reprezentaciju Rusije odigrao je 169 utakmica i do prošle godine im je bio kapiten.

Vojvodina je znatno renovirala tim pred novu sezonu u Ligi šampiona i Seha ligi. Sem Rastvorceva novajlije u timu su pivotmen Goran Trkulja pristigao iz španske Bidasoe koji menja Vuka Lazovića (otišao u Libek). Tu je i levi bek Milan Vučković koji je došao iz Požarevca, kao i desno krilo Aleksandar Gugleta iz kragujevačkog Radničkog. Do početka sezone moguće je da će doći i novi golman, pošto Miroslav Kocić karijeru nastavlja u Bešiktašu.

Sem Elezovića, Kocića i Lazovića, crveno-beli tim su ovog leta napustili i Miralem Bećirović, Luka Denić i Boban Živković.

Vojvodinu od nedavno predvodi Nikola Marković koji je došao iz Jugovića, a inače je selektor kadetske selekcije sa kojom će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji u avgustu. Do tada, igrači će biti pod dirigentskom palicom trenera Dragana Kukića, koji će sa Milanom Mirkovićem i kondicionim trenerom Aleksandrom Jovančevićem voditi treninge. Podsetimo, Đorđe Ćirković koji je sa Vojvodinom u poslednje tri sezone osvojio nekoliko trofeja karijeru nastavlja u rumunskoj Konstanci.

Trostruki prvak Srbije prvu utakmicu u novoj sezoni igraće 26. avgusta protiv mađarskog Vesprema u SEHA ligi. Pre toga očekuju ih pripreme i tradicionalni turnir u Doboju. U Ligi šampiona prvi susret crveno-beli igraju u Belorusiji protiv Bresta u drugoj polovini septembra.

Autor: 021