Početna Sport Šampion pao u Novom Sadu

Šampion pao u Novom Sadu

0

Novi Sad: Mala dvorana SPC “Vojvodina”, gledalaca 300, sudije Popović i Leko.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Kolarić, Bojičić 2, Č. Stanković 9, Nadaždin 14, Katić 28, Jovanović 3, Peković, Radović, Petković, M. Stanković 16.

Crvena zvezda: Okolić 9, Jevtić, Stefanović, Stoilović 23, Gmitrović, Koprivica 14, Milutinović 3, Nejić, Martinović 5, Kecman, Blagojević 14, Buculjević 5.

vosa

Veliku pobedu, više na psihološkom planu, ostvarili su prvotimci Vojvodine NS seme, pošto su nam svom terenu u XII kolu Superlige savladali aktuelnog šampiona rezultatom 3:2. Iako su nastupili bez važnog igrača Dražena Luburića (uz već duži izostanak Petrovića i Milutinova) Novosađani su pokazali da su tim, igrali su izuzetno borbeno i motivisano, čak i u momentima kada su padali i grešili. Ogromna radost posle dugog i uzbudljivog meča dovoljno govori koliko su puleni trenera Kozića želeli ovaj trijumf.

vosa-czv_022.jpgDomaći su počeli veoma sigurno, precizno i konkretno na servisu i u napadu, već na startu su napravili prednost i tokom seta je samo povećavali. Najraspoloženiji u napadu bio je Katić, a u svim ostalim elementima svako od igrača odradio je maksimalno svoj deo posla. Na prvom tehničkom tajm-autu bilo je visokih 12:6, ubrzo je as Nadaždina doneo i 15:9, a smirenom igrom Vojvodina je do kraja čuvala prednost i završila set rezultatom 25:17. U istom ritmu nastavili novosadski crveno-beli, s tim da su gosti ovoga puta pružali jači otpor, a ceo meč karakterisala je velika borbenost i požrtvovanje obe ekipe. U egal igri opet je prevagu u pojedinim momentima donosio servis Vojvodine, ali je i Zvezda znala da uzvrati. Dobar servis Katića doneo je vođstvo od 11:7, imao je domaći tim i visokih 17:12, ali su Beograđani uspeli da se sasvim približe i učine završnicu neizvesnom. No, Vojvodina nije dozvolila preokret, te je stigla do 2:0 u setovima.

vosa-czv_011.jpgOpustili su se nakon toga malo Novosađani, gosti su se razigrali, poremetili igru domaćina i uveli ovaj meč u četvrti set. Kako su Vošini igrači počeli ovaj period činilo se da će sve biti rešino upravo u tom setu, međutim, malo neopreznosti, opuštanje, greške, ali i sa druge strane dobra igra gostiju, potpuno su promenili sliku na terenu. Ispustili su Novosađani visokih 12:5 i 16:12, do izjednačenja je Zvezda stigla na 20:20, a zatim i preokrenula i izborila se za taj-brek. No, to nije omelo pulene trenera Strahinje Kozića da u petom setu izvuku najbolje iz sebe. Poveli su na startu, na promeni strana su imali 8:5, Zvezda je uspela da dođe na poen zaostatka (8:7), ali to je bilo sve od protivnika. U najvažnijim momentima radio je blok, dobro je odservirao Katić, mlađani adut iz rukava Boško Bojičić jednom je skuvao, jednom izblokirao i doneo svom timu meč loptu, koju je odmah iskoristio Mihajlo Stanković za konačnu radost.

– Zadovoljan sam borbenošću i energijom koju smo pokazali. Malo smo bili umorni, mučili smo se, ali se nadam da ćemo u narednom periodu igrati bolje – istakao je kapiten Crvene zvezde Maksim Buculjević.

vosa-czv_033.jpg– Mislim da smo u svim elementima bili bolji. Pali smo u četvrtom, mogli smo ranije da završimo, ali mi je drago što smo se vratili na takav način u petom setu i izgurali do kraja. Za nas je ovo važna pobeda, posebno posle poraza u Brčkom, to me raduje i nadam se da će nam vratiti samopouzdanje pred revanš u Čelendž kupu. Čeka nas težak raspored do kraja januara, moramo skupiti snage, dati sve od sebe, igrati baš ovako timski i napraviti što bolji rezultat – poručio je igrač Vojvodine Igor Jovanović.

– Mislim da nismo uspeli fizički da se oporavimo. Zaista smo bili borbeni, ali smo u prvom i drugom setu napravili dosta grešaka. Bez obzira na to što je Vojvodina bila oslabljenja znali smo da nas čeka težak meč i nismo iznenađeni time da Vojvodina igra tako dobro i bez Luburića – izjavio je trener Crvene zvezde Dragan Kobiljski.

– Velika pobeda za nas, momci su pokazali veliku borenost, a kada je u pitanju umor mislim da smo u istoj situaciji, takođe igramo dva puta nedeljno i putujemo. Važno je da smo igrali timski, do početka do kraja, veoma angažovano i jedino na ovakav način smo mogli da pobedimo Zvezd. Ovo treba da bude reper, čitavu utakmicu smo pozitivno razmišljali, imali smo energiju koja nam je falila u nekim prethodnim mečevima. Očekuje nas još važnih mečeva, a nadam se da će nas malo i maleri miomići, te da ćemo biti najbolji kada to bude najvažnije – zaključio je trener Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.