Početna Sport Saopštenje Voše: Ne sude šegrti, nego majstori!

Saopštenje Voše: Ne sude šegrti, nego majstori!

0

Fudbalski klub Vojvodina oglasio se saopštenjem “Ne sude šegrti, nego majstori” povodom suđenja na jučerašnjem meču protiv Crvene zvezde, u kojoj je doživeo poraz od Crvene zvezde (1:2) i to uz jedanaesterac koji je arbitar Jovan Šegrt dosudio u samoj završnici u korist beogradskih crveno-belih.

Saopštenje FK Vojvodine prenosimo u celosti:

Juče je u Novom Sadu odigran fudbalski derbi Vojvodina — Crvena Zvezda. dobar fudbal, muški, 10.000 gledalaca. Retkost za srpski fudbal. Ono što je postalo često je katastrofalno suđenje. Fudbal se igra zbog publike i sportskog nadmetanja, a ne zbog kladionica i interesnih lobija. To uništava srpski fudbal u sportskom i moralnom smislu.

Ako o rezultatu utakmica, i mestu na tabeli ne odlučuje igra i sportska sreća na terenu, nego pištaljka u ustima ljudi sumljivog morala, sport gubi smisao.

To nije problem samo FK „Vojvodine”, ili bilo kog drugog kluba već celokupne sportske javnosti. Da li će taj kancer, vratiti gledaoce na stadione i ugled srpskog fudbala? Neće.

Pozivamo FSS, Zajednicu super lige i prve lige, i sve fudbalske klubove da se izborimo protiv ovog zla. Da suđenja budu fer i poštena. Tražimo li mnogo?!

Izvor i foto: FK Vojvodina