Početna Sport Skok Mrkaića za novu pobedu Vojvodine

Skok Mrkaića za novu pobedu Vojvodine

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Novog Pazara rezultatom 1:0 (0:0) u 29. kolu Super lige Srbije.

Jedini pogodak na meču postigao je Momčilo Mrkaić u 67. minutu.

Počelo je žestoko na obe strane, pošto je već u trećem minutu Stojković sa preko 20 metara snažno šutirao, ali je golman Novog Pazara bio na pravom mestu. Samo minut kasnije, gosti su uzvratili iz kontra napada, Aganspahić je iznenada izašao sam na Vukliša, koji je uspeo da zakači loptu, koja se potom od stative odbila u korner.

Gosti su ponovo pripretili u 12. minutu, Islamović je šutirao sa ivice šesnaesterca, srećom, njegov pokušaj je izblokiran, pa je lopta završila zamalo pored stative. Nakon kornera, Pazarci su imali i treći udarac ka golu, ovaj put je Vukliš zaustavio atraktivan pokušaj makazicama.

Vojvodina je preuzela ponovo inicijativu i u 20. minutu je imala najbolju priliku, Gemović je prošao i centrirao sa levog boka, Zukić je sa nekoliko metara pokušao glavom, ali je šutirao pravo u golmana Drobnjaka.

Nenad Lalatović je na poluvremenu napravio dve izmene, Đorđević i Mrkaić su zamenili Devetka i Zukića i te promene donele su konkretniju i bržu igru u napadu.

Novi Pazar je prvu šansu u nastavku imao u 65. minutu i to veoma opasnu, kada je Vukliš bio primoran da ukliza na petercu ispred gostujućeg napadača. Kazna je usledila samo dva minuta kasnije, posle akcije po desnoj strani, Andrić je centrirao, a Mrkaić je odlično procenio let lopte i spretno glavom sa prve stative prebacio istrčalog golmana Drobnjaka.

Mrkaić je ubrzo zatražio i lekarsku pomoć zbog povrede, ali srećom vratio se u igru, a potom je Nenad Lalatović napravio još jednu izmenu da osveži ekipu, Simića je zamenio Novevski. Vojvodina je imala još jednu opasnu situaciju pred golom gostiju, izostao je samo malo precizniji povratni pas Đorđevića, pošto je usamljen na petercu bio Mrkaić.

Novopazarci su deset minuta pre kraja uzvratili još jednom opasnom kontrom, nakon koje se Dragutinović našao u dobroj poziciji sa leve strane, međutim, golman Vukliš je upisao još jednu sigurnu intervenciju.

Voša je osvojila važne bodove i sačuvala treće mesto na tabeli sa 60 bodova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay